marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

CEO, dat în judecată de PNL

PNL Gorj a acţionat în instanţă Complexul Energetic Oltenia (CEO), după ce conducerea companiei nu a răspuns la timp unei solicitări făcute conform Legii 544 privind liberul acces la informaţii, PNL ceruse informaţii publice cu privire la contractele pe care compania le-a încheiat cu instituţii din mass-media în perioada 2014-2015.

Copreşedintele PNL Gorj, Tudor Barbu, a declarat că, potrivit legii,CEO trebuia să transmită o notificare în zece zile prin care să precizeze dacă volumul de muncă este prea mare şi societatea are nevoie de mai mult timp să acorde informaţiile peste limita de 30 de zile, potrivit legii. Conducerea companiei nu a făcut-o însă.

"I-am cerut domnului Ciobotărică (n.r. Laurenţiu Ciobotărică, manager interimar al CEO) ca în baza unei legi în vigoare în România să ne pună la dispoziţie contractele pe care predecesorul domniei sale le-a făcut cu presa. Ne-am adresat instanţei, dânsul nu ne-a pus la dispoziţie nimic. Cum e posibil ca domnul Ciobotărică să facă mai rău decât domnul Ciurel (n.r.Laurenţiu Ciurel, fost manager al CEO), să sfideze o lege în vigoare şi să nu pună la dispoziţia unor lideri politici documentele solicitate? (…) Filiala PNL cere, conform legii, nimic ocult, iar ei nu ne dau", a afirmat Tudor Barbu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

Politica