marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Contrabandişti de ţigari, încătuşaţi de poliţie

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu lucrătorii Serviciului Rutier au confiscat 3.464 pachete ţigări şi au indisponibilizat un autoturism în urma unei acţiuni pentru combaterea contrabandei

Contrabanda cu ţigări netimbrate la Mehedinţi e greu de stârpit însă oamenii legii încearcă să mai reducă din acest fenomen. Zilele trecute au fost confiscate 69.280 ţigări – 3464 pachete ţigări – precum şi maşina în care se aflau. Persoanele în cauză s-au ales cu dosar penal şi au fost băgate la arest. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu Serviciului Rutier, au continuat activităţile pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse acccizabile. Cu această ocazie, au oprit pe DN 6 un autovehicul, care în urma legitimării celor două persoane ocupante ale acestuia şi percheziţionarea autovehiculului au fost identificate sub capota acestuia, în interiorul portierelor, în torpedo şi în bara de protecţie spate, cantitatea de 19.280 ţigarete nemarcate în condiţiile legii. Aceleaşi efective au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unei persoane de 50 ani din oraşul Vânju-Mare, unde au descoperit cantitatea de 50.000 de ţigarete nemarcate în condiţiile legii, luându-se măsura indisponibilizării ţigaretelor şi a autovehiculului, în valoare totală de aproximativ 43.640 lei.

,,În cauză, faţă de cele trei persoane, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.452 alin.1 lit.h. din Legea 227/2015, luându-se, totodată, măsura reţinerii urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere corespunzătoare”, a declarat comisarul-şef Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica