sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Inspecții în creșele din Craiova

Creșele din Craiova au intrat în vizorul autorităților locale. Viceprimarul Craiovei, Dan Dașoveanu, a inspectat mai multe instituții de profil din oraș. 

Aceasta pentru că, municipalitatea are în plan să investească în creșele din Bănie. Astfel că, viceprimarul Dan Dașoveanu a făcut mai multe vizite la instituțiile de profil din Craiova, în vederea stabilirii lucrărilor care mai trebuie făcute. Totodată și primarul municipiului, Lia Olguța Vasilescu, urmează să facă astfel de vizite. Bani pentru reabilitări ar urma să se aloce la rectificările bugetare.

Viceprimarul afirmă despre creșe că arată foarte bine, iar una, maxim două nu se ridică la standardele celorlalte. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am făcut un cotrol să le reabilităm. La unele se lucrează, unele dintre ele deja le-am zugrăvit. Sunt mai multe la care am băgat echipele noastre. Vrem ca în septembrie să fie aranjate. Ele arată foarte bine pentru că au fost amenajate. Problema care pe mine mă supără este spațiul exterior la creșe decât interiorul. Acest spațiu nu este al nostru, ci  aparține de grădinițe și sunt ale Inspectoratului Școlar Generaj (ISJ). Le-am trimis semnale celor de la ISJ și vrem să începem o colaborare pentru a aranja spațiile pentru copii, atunci când ies afară. Dar în interior, majoritatea arată foarte bine. Sunt una sau maxim două care sunt nemulțumitoare sau nu sunt la nivelul celorlalte. Restul sunt excepționale, este una în Brazdă care arată foarte bine, în 1 Mai, iar la fel. Ele sunt renovate în ultimii 3 ani și sunt făcute foarte bine”, a declarat Dan Dașoveanu, viceprimarul orașului.

Potrivit viceprimarului, primarul Lia Olguța Vasilescu și-a planificat, până în luna septembrie un control la toate creșele din Craiova. 

„Doamna primar și-a propus ca până la 1 septembrie să facă un tur al creșelor. Oricum va face turul liceelor, al grădinițelor, iar acum va fi și al creșelor. O să facă un tur complet și la creșe. Sper să iasă și acestea bine în urma vizitelor. În urma vizitelor  vom vedea unde mai trebuie să lucrăm, iar în toamnă, la rectificarea bugetară să le mai dăm niște bani”, a adăugat viceprimarul. 

Creșa nr 1, în vizor

Una dintre creșele care necesită investiții este Creșa nr. 1 din zona Olteț, însă se va rezolva problema. 

„Știm unde avem o problemă pe Oltețului. Exteriorul s-a făcut, dar avem o problemă mare pe partea de conducte, conducta de apă și scurgere. Ele fac infiltrații. Este o problemă mai acută pe care putem să o rezolvăm. Aici trebuie să găsim o variantă ca să rezolvăm”, a mai spus viceprimarul.

Dan Dașoveanu a afirmat că încă nu a avut o întâlnire cu reprezentanții ISJ referitoare la spațiile ce împrejmuiesc creșele și grădinițele, această întâlnire ar urma să se desfășoare săptâmâna viitoare.

Craiova numără nu mai puțin de nouă creșe, iar trei dintre acestea au și program săptămânal, Creșa nr. 4, cartier Lăpuș, Creșa nr. 6, Cartier Craiovița Nouă, Creșa nr. 9 , Cartier 1 Mai.
Celelalte creșe din oraș cu program normal sunt Creșa nr. 1, de pe strada Olteț, Creșa nr. 2 din Brazdă, Creșa nr. 3 situată în zona Racheta, Craiovița Nouă, Creșa nr. 5 de pe strada Elena Farago, Creșa nr. 7 și Creșa nr. 8 din Valea Roșie.

 

Politica