luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

46 de solicitări în 24 de ore pentru ISU Dolj

   14 incendii, două intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 30 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, toate într-o singură zi. Așa se rezumă activitatea ultimelor 24 de ore pentru echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj.

            Din cele 14 incendii la care au participat echipajele de pompieri, 12 au fost de vegetație uscată, produse pe raza localităților Braloştiţa, Băileşti, Urzicuţa, Răcari de Sus, Segarcea, Cerăt, Rojişte,  Işalniţa, Bucicani, Calafat (zona Golenţi), Breasta și Coţofeni din Faţă.

Suprafața totală afectată a fost de peste  350 ha, iar din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiilor focul deschis în spaţii deschise.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă incediile de vegetație uscată au fost două solicitări și pentru stingerea incendiilor izbucnite la domiciliile a două persoane.

 Secţia de Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa numitei G. Ioana, în localitatea Calopăr. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul unei camere de locuit. Din cauza unui scurtcircuit electric (aparat electric lăsat sub tensiune) au ars un cuier , o uşă de lemn, un covor şi materiale textile.

Iar, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea cetăţeanului D. Gheorghe, în localitatea Calafat(zona Basarabi). La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta la furaje și reziduuri menajere. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului focul deschis în spaţii deschise.

  Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană –2

– asistenţă medicală de urgenţă – 30

 Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 6 intervenţii.

 Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 5 intervenţii.

 Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.

 Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 8 intervenţie.

 Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 7 intervenţii. 

Politica