duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Bănăduc: «Vor să ne distrugă»

Aflat în pregătire, la Lacul “Bolboci”, cu lotul naţional feminin de kaiac-canoe, care, la sfârşitul săptămânii viitoare va participa la Campionatul Mondial de juniori, de la Szeged, mehedinţeanul Puiu Bădănuc deplânge situaţia în care a ajuns clubul orşovean.
Deşi, la malul Dunării, nu mai sunt bani nici pentru mesele elevilor, juniorii de la Clubul Sportiv Şcolar al Liceului Teoretic „Traian Lalescu” au urcat, recent, de şapte ori pe podiumul de premiere la Europenele de la Mantez, dar antrenorul crede că acestea au fost ultimele medalii continentale obţinute de Orşova.

Material uman încă avem, dar condiţiile de la Orşova lasă de dorit. Ne luptăm cu morile de vânt. Suntem cel mai bun club sportiv şcolar din România şi cel mai bun din Europa la sporturile nautice, dar de anul viitor cred că se închid porţile la kaiac-canoe. Acestea au fost probabil ultimele medalii de aur pe care le-a obţinut Orşova la Europene, fiindcă am avut 145 de sportivi la club, iar acum mai sunt vreo 30. Actuala generaţie încheie junioratul. Mai avem doar Mondialele din Ungaria.
A declarat Bănăduc, la Radio Sport Total FM

Actuala conducere a liceului este incriminată pentru criza existentă la clubul de la malul Dunării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din păcate, probabil se plătesc nişte poliţe, după ce au fost discuţii contradictorii între conducerea liceului Traian Lalescu şi conducerea clubului. Ni s-a spus în faţă că o să ne distrugă. Şi mie mi s-a spus să stau liniştit, că voi avea probleme dacă fac demersuri la forurile abilitate, dar, după ce voi reveni de la Mondiale, voi merge la COSR, dar şi la Ministerul Învăţământului, pentru că acest club aparţine de MECTS. Domnul ministru e dezinformat despre situaţia clubului, dar îi voi prezenta ce se întâmplă cu adevărat la Orşova, fiindcă nu e normal. Blocajele vin din partea directorului liceului, care a fost numit politic. Practic, blochează participarea la competiţii, masa sportivilor şi ne ameninţă profesorii de la club. Ni s-a spus să nu mai facem selecţii prin ţară, să nu mai aducem sportivi la Orşova, dar eu nu voi renunţa.
A precizat Bănăduc

Antrenorul orşovean a dezvăluit şi care e programul sportivilor săi, care pregătesc Mondialele de juniori în cantonamentul de la Lacul Bolboci:
Ne trezim la 7 dimineaţa, la 7.30 e masa, iar la 9.30 e primul antrenament, timp de o oră. Facem o pauză de hidratare,  de 45 minute, după care începe cel de-al doilea antrenament, până la 13.30, când avem prânzul. Urmează pauză de odihnă de trei ore, după care avem cel  de-al treilea antrenament al zilei, pe apă şi pe uscat, care constă în forţă, alergare, rezistenţă, aerobă, iar seara au masaj pentru refacere şi recuperare. Suntem la 1500 de metri altitudine, în Rezervaţia Naţională Bucegi. Ne aşteaptă Mondialele şi vrem să apărăm titlul cucerit anul trecut în Canada, de Florida Ciută şi Elena Meroniac.

Politica