duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Gorjenii aşteaptă fără emoţii campionatul

Divizionara de primă ligă din Târgu-Jiu se mişcă destul de bine pe piaţa transferurilor. Ultima lovitură dată de Pandurii este aducerea lui Gezim Shalaj, jucător care vine de la echipa elveţiană de ligă secundă Lugano şi a evoluat cu precădere în ligile inferioare din competiţiile de profil din ţara amintită.
Shalaj a prins şi prima ligă în sezonul 2011-2012 jucând pentru FC Luzern. Mijlocaşul de 24 de ani, cu origini albaneze, a jucat în sezonul trecut în 26 de meciuri pentru Lugano marcând un gol. S-a remarcat în victoria pe care de acum fosta sa echipă a înregistrat-o în faţa Stelei într-un amical încheiat cu 5-2 pentru elveţieni. referitor la relaţia cu echipa din Gorj se poate spune că Pandurii Târgu-Jiu a semnat un contract pe un an de zile cu opţiunea de prelungire pe încă două sezoane.

Se aşteaptă multe de la mijlocaşul cu profil ofensiv pentru că are o statură care îl recomandă pentru performanţă: 1,82 metri. Mijlocaşul a ajuns deja în cantonamentul pandurilor de la Sibiu unde se antrenează alături de noii săi colegi. În cariera sa, Shalaj a mai jucat la Team Ticino under 21, FC Luzern, SC Dudingen şi SC Kriens, dar cele mai bune evoluţii le-a avut în ultima perioadă petrecută la FC Lugano, echipă pentru care a bifat 50 de meciuri, 5 goluri şi 12 pase de gol.

Înainte să vin aici, am văzut că Pandurii a jucat în Europa League cu echipe ca Fiorentina sau Braga. Am văzut că e o echipă bună. Este o bună oportunitate pentru mine să joc aici şi să fac parte din această echipă. Sunt un jucător care mereu dă 100%, cred că fanii o să vadă asta la mine. De felul meu sunt o persoană liniştită iar ca jucător sunt genul care dă mereu totul.
A declarat spune Shalaj pentru www.pandurii-tg-jiu.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În altă ordine de idei nu sunt clare lucrurile referitoare la Răduţ. Practic, în acest moment, nu  există un contract semnat între cele două părţi. Conducerea clubului speră să realizeze transferul pe care el îl consideră unul care va aduce un plus echipei.

Ştiu că are voie să se antreneze cu noi, are acceptul, s-au înţeles verbal, dar nu ştiu 100% dacă s-au semnat şi actele, dacă le-au înregistrat, dar în principiu trebuie să-i mulţumesc că ne-a ales pe noi şi nu a ales alte echipe. Sperăm că ne vom ajuta unul pe altul.
Petre Grigoraş, pentru site-ul oficial al clubului

Referitor la viitorul sezon, secretarul clubului, Daniel Băloi, a declarat următoarele:
Programul Ligii 1 este foarte echilibrat. Cred că este un program bun. Teoretic avem meciuri accesibile acasă. Vrem să facem cât mai multe puncte în tur, astfel încât înainte de retur să ştim ce să ne propunem pentru partea a doua.

Pregătire asiduă la Cisnădie

În această perioadă, Pandurii se află cantonaţi la Cisnădie, acolo unde staff-ul tehnic al echipei nu are milă deloc de jucători. Se ştie că aceasta este cea mai dificilă perioadă a anului pentru sportivi iar pandurii suportă fără probleme eforturile la care sunt supuşi pentru a acumula energia necesară pentru un tur de calitate, cu rezultate pozitive.

Petre Grigoraş şi-a completat staff-ul cu Dumitru Butilcă, master trainer, fitness şi aerobic, instructor specializat în munca cu benzile TRX, benzi care sunt socotite a fi baza succesului echipei campioane a României. Timp de 10 zile, componenţii lotului de la Pandurii au avut de “înfruntat” exerciţiile indicate de Butilcă.

Şi acestea vor continua şi în cantonamentul pe care echipa îl va face în Austria, în intervalul 7-19 iulie. În altă ordine de idei mai trebuie spus că echipa a jucat deja un prim meci amical, în compania celor de la Gaz Metan Mediaş, învingătoare fiind echipa olteană, cu scorul de 1-0. Ieri seară, Pandurii au disputat cel de-al doilea amical al verii, împotriva formaţiei ASA Târgu-Mureş, meciul desfăşurându-se la Mediaş.

După acest amical, mai este programată o şedinţă de pregătire în această dimineaţă după care jucătorii vor primii liber două zile. La începutul săptămânii viitoare se va vedea în cantonamentul din Austria, unde mai sunt programate cinci meciuri de pregătire.

Politica