vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Dorel Stoica: «Dacă ar fi ceva serios, nu aş refuza postul de antrenor – jucător»

Deşi încă nu a ajuns la un acord cu oficialii nou-promovatei Minerul Mehedinţi, în privinţa preluării clubului, căruia doreşte să-i schimbe şi denumirea, primarul Constantin Gherghe a stabilit componenţa staff-ului. Gabriel Boştină va fi preşedinte, situaţie în care Dorel Stoica ar prelua postul de antrenor-jucător.

Am auzit şi eu această variantă, dar nu mi s-a făcut o propunere concretă. Am vorbit şi cu Gabi Boştină, ne-am întâlnit la un fotbal pe sintetic, iar dacă se vrea cu adevărat o echipă de fotbal care să promoveze, am fi de acord să lucrăm împreună pentru îndeplinirea obiectivului. Totul e să fie ceva serios şi să avem un buget corespunzător, fiindcă nu poţi lucra fără bani. Mai întâi, trebuie să se înţeleagă Primăria cu oficialii Minerului.  Trebuie s-o facă cât mai repede, fiindcă timpul trece şi nu se scurge în favoarea noastră. Ştiu că se doreşte o echipă care să aibă în componenţă cât mai mulţi severineni, dar de săptămâna viitoare încep să se reunească cluburile din Liga a II-a şi a III-a, iar dacă negocierile dintre Primărie şi Minerul  vor întârzia nu mai putem aduce jucătorii pe care îi dorim. Am vorbit cu câţiva, Gabi la fel, i-a rugat să mai aştepte şi ei un pic, dar nu îi putem forţa să nu semneze cu alte echipe, atâta timp cât lucrurile nu-s clare aici. Sper ca în câteva zile să se lămurească totul.
A precizat Stoica

Printre severinenii care ar putea fi repatriaţi se număra Andrei Dicu, Mădălin Mihăescu, Dan Ignat şi Bobi Verdeş, jucători rămaşi liber de contract, după ce au evoluat sezonul trecut în Liga a II-a, la Minerul Motru, Gloria Buzău, CF Brăila, respectiv ASA Târgu Mureş.
Pentru Dorel Stoica ar fi a doua revenire în oraşul natal, după ce în returul sezonului 2012-2013 a jucat la CS Turnu Severin, echipă care s-a desfiinţat vara trecută, imediat după retrogradarea din Liga I.

Policlinica Buna Vestire Craiova

E clar că nu aş vrea să mai păţesc ca la CS Turnu Severin, când nu s-au plătit salariile. Oricum, am dat uitării conflictele care au fost atunci. Acum am auzit că s-ar implica şi Consiliul Judeţean Mehedinţi, nu doar Primăria Severin, iar în mod normal ar trebui să fie bani, măcar pentru acest nivel. Cred că un buget de 20 de miliarde de lei vechi ar fi suficient pentru promovare! Ar fi păcat să nu se joace fotbal pe acest stadion super pe care îl are oraşul.
A spus Stoica

Jucătorul de 35 de ani are şi variante de rezervă, în cazul în care nu va juca la malul Dunării, dar pare tentat de începerea carierei de antrenor:
Eu mai am şi câteva oferte din eşalonul secund, dar am o vârstă şi ar fi un început pentru mine în meseria de antrenor. Aş mai şi juca, fiindcă mă simt capabil. Aş face faţă chiar şi în Liga I, însă aş accepta să joc  în Liga a III-a la echipa din oraşul natal doar dacă, repet, va fi seriozitate. Dacă factorii locali vor fi aproape de fotbal, vom avea echipă, dar trebuie şi domnii de la Minerul să fie înţelegători.

Pe 21 iunie, cu Cristian Boboescu în calitate de antrenor-jucător, Minerul Mehedinţi a promovat în Liga a III-a, după ce a învins cu 2-0, în prelungiri, Gilortul Târgu Cărbuneşti, în meciul de baraj disputat la Slatina.

Politica