vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Roşca a început «balul» londonez cum nu se putea mai bine!

Veştile de pe pământ britanic sunt bune nu numai din partea Simonei Halep. Şi în turneul dedicat juniorilor, românii sunt pe val, iar Craiova este reprezentată de una dintre campioanele de la Roland Garros, Ioana Roşca. Jucătoarea legitimată la CSM Craiova şi-a confirmat forma bună în primele două partide de la Londra, în turneul juniorilor de la Wimbledon, unde este cotată cu a 11-a şansă la adjudecarea trofeului. Ioana a avansat ieri după-amiază în faza optimilor, după ce a învins-o pe lituanianca Justina Mikulskyte.

Tenismena noastră a întâlnit un adversar redutabil, ce a ţinut-o mereu conectată la meci, şi a pus probleme în toate cele trei seturi, în al doilea parţial chiar impunându-se categoric în faţa Ioanei cu scorul de 6-1. Craioveanca s-a dovedit mai eficace în momentele de presiune, în primul set ieşind învingătoare la limită din tie-break, iar în setul decisiv a trecut de jucătoarea baltică la muchie de cuţit, scor 7-5.
În runda inaugurală, tenismena craioveană a avut parte de un meci mai lejer, victoria revenindu-i în două seturi, ambele adjudecate cu acelaşi scor, 6-4. Astăzi, în faza optimilor, Roşca va da piept cu o jucătoare de pe lista capilor de serie, slovaca Kristina Schmiedlova, care ocupă a opta poziţie în rândul favoritelor.

Ioana stă bine cu moralul

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tenismena de la CSM Craiova nu are de gând să încheie competiţia cât mai curând şi îşi propune să prindă cel puţin sferturile de finală, rămânând însă lucidă şi conştientă că nu va fi uşor.

În primul tur am obţinut o victorie mai categorică, am reuşit să mă impun în două seturi, dar nu pot spune că a fost chiar un meci uşor, pentru că britanica a pus mingi bune. Azi (n.r ieri), în turul doi, partida a fost la un alt nivel, am întâlnit o adversară redutabilă, foarte bună pe propriul serviciu. Mă bucur însă că am reuşit să revin după pierderea setului doi şi am obţinut calificarea. În faza următoare voi da piept cu una dintre favoritele turneului, sper să pot trece şi de acest hop şi să ajung cel puţin în sferturi.
A declarat Ioana Roşca, la finalul meciului din turul secund

Sportiva craioveană primeşte un sprijin moral de acasă, clubul pentru care joacă urmărindu-I evoluţia de la Londar şi fiind alături de ea cu toate gândurile optimiste.

Avem încredere în Ioana că poate ajunge în fazele superioare la turneul juniorilor de la Wimbledon. A făcut două meciuri bune, mai ales în primul tur. În partida cu lituanianca, din runda secundă, Ioana a dat dovadă de un psihic solid, a reuşit să revină după ce adversara sa prinsese curaj şi îşi adjudecase categoric al doilea set. Ştim că îşi doreşte să ajungă cât mai departe în competiţie, este o fire ambiţioasă. Noi îi ţinem pumnii de aici, de la Craiova, şi îi urmărim fiecare pas pe care îl face pe iarba londoneză. Îţi urăm succes, Ioana!
A spus şi directorul CSM Craiova, Sorin Manda

Pe lângă întrecerea individuală, Roşca ia parte şi la proba de dublu, în care face pereche cu croata Jana Fett, cele două fiind cotate cu a şasea şansă la trofeu. Ieri seara, după închiderea ediţiei, echipa Ioanei a întâlnit în primul tur cuplul Tami Grende(INA) – Qiu Yu Ye(CHN).

Politica