sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Sandu Mircea, Dragomir Dumitru – BUNI DE JUDECATĂ

Astăzi judecătorul de cameră preliminară a Curţii de Apel Bucureşti a respins contestaţia înaintată de inculpaţii Sandu Mircea, Dumitru Dragomir, FRF, LPF şi cei 10 membri ai Comitetului Executiv cu privire la Rechizitoriul de trimitere în judecată al acestora pentru grave infracţiuni de abuz în serviciu săvârşite împotriva Universităţii Craiova.
Astfel, după trei ani de la comiterea faptelor şi un an de la trimiterea în judecată, începe procesul pe fond.

Având în vedere tergiversarea acestei speţe de către inculpaţii mai sus menţionaţi, instanţa a luat decizia ca acest proces să se judece şi pe timpul vacanţei, astfel că primul termen pe fond va începe pe 18 iulie 2014, dată la care vor fi puse în discuţie mai multe cereri ce necesită o soluţionare urgentă cum ar fi instituirea măsurilor asiguratorii asupra averii inculpaţilor până la concurenţa sumei ce reprezintă pagubele solicitate de părţile vătămate.

Având în vedere prevederile Noului Cod Penal şi al Codului de Procedură Penală în care s-a schimbat foarte mult durata de soluţionare a proceselor, se estimează că în cadrul instanţei de fond, respectiv Tribunalul Bucureşti, acest proces va fi finalizat cel târziu în luna iulie a anului 2015. Sentinţa Tribunalului Bucureşti fiind supusă apelului Curţii de Apel Bucureşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că în cadrul structurii centrale a DNA Bucureşti există un alt dosar penal în fază explozivă prin care mai multe persoane sunt suspecte de infracţiuni foarte grave, infracţiuni care au legătură cu faptele pentru care sunt trimişi, deja, în judecată Sandu, Dragomir şi ceilalţi.

Politica