duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Orşova menţine ridicat stindardul României

Juniorii de la Clubul Sportiv Şcolar al Liceului Teoretic „Traian Lalescu” Orşova au fost şi la ediţia din acest an principalii furnizori de medalii pentru România. Astfel, la K2 x 500 metri, mehedinţeanca Florida Elena Ciută şi suceveanca Elena Meroniac au luat aurul, cu timpul de 1 minut, 45 de secunde şi 576 de miimi de secundă.
Tot pe prima treaptă a podiumului de premiere a urcat băcăuanul Ştefan Andrei Strat la C2 x 1000 metri  (3:39,408 minute) şi C4 x 1000 metri (3:25, 576). La kaiac dublu x 1000 metri, Ciută a luat argintul (3:34,180 minute), la fel ca suceveanca Iulia Croitoru la kaiac simplu x 200 metri (41,728 secunde).

Ciută, Meroniac şi Croitoru au făcut parte şi din ambarcaţiunea de kaiac 4, care s-a clasat pe locul secund pe distanţa de 500 metri. Meroniac a mai luat un bronz la kaiac simplu x 1000 metri (4:02, 128).  
Cea de-a patra medalie de aur a delegaţiei României a fost luată de tulceanul Leonid Carp, în proba de canoe simplu x 1000 metri (3:53, 896). Sportivul legitimat la   CS Steaua Bucureşti a făcut parte şi din celelalte ambarcaţiuni de canoe medaliate cu aur!   

Mehedinţeanca Ciută, cu trei medalii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deşi a luat trei medalii, dintre care una de aur, rezultatele nu au mulţumit-o pe singura sportivă originară din Mehedinţi care a urcat pe podium!

Ţinând cont de cât am muncit, nu prea sunt mulţumită de rezultate. Anul trecut luasem aurul la kaiac dublu pe distanţa de 1000 metri şi la kaiac 4 x 500 metri, acum doar argintul. Am cucerit în schimb aurul la kaiac dublu x 500 metri, unde la Europenele din 2013 nu am tras pe această distanţă. E ultimul meu european de juniori şi voiam trei medalii de aur! Aştept mondialele, unde sper să iau aurul şi să le batem pe unguroaice la ele acasă, după care voi pleca la unul dintre cluburile din Capitală, fiindcă voi încheia junioratul şi nu mai pot continua la Orşova, care nu are secţii de seniori.
A spus Ciută, sportivă născută în comuna mehedinţeană Floreşti

Aflată la prima sa participare la Europene, Lavinia Andrieş, cea de-a doua junioară originară din Mehedinţi, mai precis din satul Jirov, comuna Corcova, s-a clasat pe locul al IX-lea la canoe simplu x 200 metri (55, 860 secunde).

Nu am prins finala din prima, fiindcă m-am clasat pe locul al V-lea în serii. În semifinale am ieşit pe locul al III-lea şi astfel am acces în finală, unde m-am clasat ultima, la mică distanţă de locul al VIII-lea. A fost foarte greu.
A spus Andrieş

Din toamnă, mehedinţeanca se va transfera la Dinamo sau Steaua, iar anul viitor va concura la Tineret.

Bănăduc ar putea pleca de la Orşova

Şi antrenorul Puiu Bănăduc ar putea da şi el curs unei oferte de la Steaua, dar din cauza problemelor tot mai grave cu care se confruntă clubul orşovean.

Sunt foarte mulţumit de rezultate. E cea mai bună performanţă. Anul trecut, la Poznan,în Polonia,  sportivii de la Orşova luaseră trei medalii de aur şi patru de bronz, iar România se clasase pe locul patru la general. Acum au fost trei de aur, trei de argint şi una de bronz. Ciută şi Meroniac au ieşit din nou campioane europene, chiar dacă în altă probă, iar Croitoru a crescut enorm în ultimul an. Am muncit mult cu aceste fete şi cred că au fost ultimele medalii pentru mine, la Orşova. De ceva timp sunt nişte probleme acolo şi, după 30 de ani, cu părere de rău, mă văd nevoit să plec.
A spus Bănăduc

Acesta va lua o decizie definitivă după Campionatul Mondial de juniori, programat în perioada 20-26 iulie, la Szeged, Ungaria. La Europenele de la Mantes au participat 38 de ţări, iar delegaţia României s-a clasat pe primul loc la juniori. Lotul a fost format  din 16 sportivi, dintre care 8 au provenit de la CSSLTTL Orşova.
La Tineret, România a cucerit o medalie de argint şi trei de bronz. Două dintre distincţii au fost aduse de fostul junior de la CSSTTL Orşova, Constantin Mironescu, în prezent la CS Steaua Bucureşti. Suceveanul a luat argintul  în proba de kaiac simplu x 500 metri, iar la kaiac simplu x 1000 metri a prins ultima treaptă a podiumului. În clasamentul general pe medalii, România s-a clasat pe locul 13 la Tineret.

Politica