duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

S-a dat startul distracţiei la plaja Olt din Slatina

Oamenii au declarat că se simt ca la staţiune, mai ales că nici preţurile impuse pentru mâncarea de pe plajă nu sunt ridicate. O porţie de mici, a câte 3 bucăţi, costa 4,5 lei, hamzii, 4 lei, 150 grame, iar suta de grame de ceafă de porc costă 8 lei. Slătinenii au fost plăcut surprinşi de modul cum s-a reamenajat plaja lor, precizând că era nevoie de o schimbare care să dea un alt aspect acelei zone. Plaja este dotată cu vestiare, toalete, punct sanitar, iar între cele două piscine, una pentru adulţi şi cealaltă pentru copii, se află şi duşuri.
Slătinenii, au de asemenea şi umbrele din paie, dar şi şezlonguri. Accesul a fost liber în prima zi, dar de acum înainte se percepe o taxă de intrare de 15 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru copii, în acest preţ sunt incluse şezlongul şi umbreluţele, în limita locurilor disponibile.

Este foarte frumos la plajă, eu veneam acum cinci ani, şi ştiu cât de neîngrijită era, mă bucur că s-a făcut ceva pentru că era păcat să nu o exploateze, să avem şi noi, slătinenii, o plajă a noastră publică.
A spus Alina C, din Slatina

Îmi place cum a făcut domnul primar plaja, nici nu îmi mai trebuie Călimăneşti, să mai străbat drumul până acolo, aici ai toate condiţiile, este bine că avem şi nisip pe jos, la alte piscine private din oraş, de exemplu nu putem simţi nisipul sub tălpi, sunt pavele. Nici mâncarea nu este scumpă, ca în alte staţiuni.
A spus Mariana

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clubul nautic din Slatina-Obiectiv turistic pentru regiunea Oltenia?

Club nautic ”Plaja Olt” din Slatina este un proiect demarat în mandatul fostului primar Darius Vâlcov, actual senator şi continuat sub conducerea primarului Minel Prina. Momentan, se lucrează la partea de club nautic, urmând ca în februarie 2015 să se transforme într-o adevărată oază de relaxare. Se construieşte zona debarcader pentru hidrobiciclete, zonă nautică pentru sporturi pe apă, caiac-canoe, bărci cu motor şi foarte multe ambarcaţiuni. De asemenea, noi locuri de muncă se vor crea odată cu finalizarea acestui proiect.
Edilul spune că îşi doreşte ca la acest club nautic să vină persoane şi din afara judeţului Olt, cu precădere din toate zonele învecinate cu Slatina şi chiar are în plan să transforme clubul nautic într-un obiectiv turistic, fapt ce va sprijini la creşterea economiei Slatinei.

Este foarte important atunci când se va termina acest club nautic să avem unde să ne petrecem timpul liber, chiar de sâmbăta, duminica. Dacă nu creşte partea economică, dacă nu cresc încasările la bugetul local, măcar să crească gradul de divertisment. Mai mult, cu acest club nautic, atunci când se va finaliza, o să se mărească numărul de locuri de muncă, cei care îl vor administra, fie că suntem noi de la Primărie, fie administrator privat, va trebui să angajeze 50 persoane. Putem spune că va fi şi o creştere economică, nu ne vom mai duce în altă parte, să cheltuim banii pe benzină, sau pe un mic, la Craiova, sau la Râmnicu Vâlcea şi vom veni aici pe plajă, slătinenii au prins deja gustul acestei plaje, sper să vină şi craioveni şi piteşteni, la anul pentru că atunci vor fi mai multe. Vom avea activităţi şi pe partea de uscat, şi tenis şi baschet, vom avea zonă pentru role, căţărat. Săptămână viitoare, chiar voi intra în contact cu preşedintele ANT-ului (nr. Autoritatea Naţională pentru Turism) şi vom încerca, atunci când va fi finalizat acest obiectiv, chiar aşa vreau să-l numesc, obiectiv turistic, să-l introducem într-un circuit turistic, avem dezavantaj că nu suntem în centrul ţării, nu ne putem compara cu Braşov, Sibiu, Constanţa, cu oraşele mari din acest punct de vedere şi de aceea încercăm să căutăm soluţii astfel încât acest club nautic să fie atractiv pentru cât mai mulţi. Este o bucurie că ne-am îndeplinit încă o misiune astăzi (n.r. sâmbătă) de când Darius era primar, am reuşit să facem primul pas, plaja şi piscine, şi pontonul, în curând o să vină şi hidrobicicletele după care la anul vom avea tot complexul, debarcader pentru biciclete, vele, bărci cu motor, caiac canoe, apoi trecem unde se lucrează, teren de căţărat, de volei beach, vom avea teren de tenis, fotbal, bineînţeles şi o zonă de fitness, spa, o zonă de minigolf, sunt foarte multe lucuri care se pot face în acest club nautic, un proiect amplu, pe care l-am finanţat în cea mai mare parte din buget local, dar este o contribuţie şi a comunităţii europene. Ne simţim cu toţii ca la mare. Anul acesta, Oltul va fi marea noastră! Îi aştept pe toţi slătinenii să se bucure de prima parte a acestui obiectiv, vom putea să ne extindem, barajul este destul de mare.
A declarat Minel Prina, primarul Mun.Slatina

La deschiderea plajei s-au aflat mai multe oficialităţi locale, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt, deputatul Daniel Bărbulescu, prefectul judetului Olt, dar şi senatorul Darius Vâlcov.
Acesta din urmă a susţinut ideea actualului edil, spunând că foarte mulţi oameni vor veni la Slatina să viziteze clubul nautic.

Sunt convins că anul acesta va fi plin de slătineni, de la anul, acest complex va fi plin de olteni, foarte mulţi locuitori din judeţele alăturate vor veni aici şi acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru că Slatina va ajunge un centru important şi un loc în care îţi face plăcere să trăieşti.
A declarat Darius Vâlcov

Politica