duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Piaţetă în curtea bisericii, la Craiova

Terenul care înconjoară Biserica “Sf. Ilie”, din centrul Craiovei, va fi transformat în piaţetă. Primăria Craiova a primit terenul în folosinţă gratuită de la Miropolia Olteniei, vineri. Acordul a fost semnat de primarul Lia Olguţa Vasilescu şi Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc chiar în incinta bisericii. Gardul care împrejmuieşte lăcaşul de cult va fi demolat.

Am primit în folosinţă gratuită un  teren de peste 1000 mp în care vom construi o piaţă, de fapt o vom pava cu granit. Nu este vorba de granitul care se pune la ora actuală pe finanţare europeană în centrul istoric pentru că acest proiect nu era prevăzut în planul pentru revitalizarea centrului istoric, va fi făcută probabil prin acord cadru pe care îl vom semna cel mai probabil luna aceasta cu firma care va câştiga licitaţia.
A declarat edilul-şef al urbei

La rândul său, Mitropolitul Olteniei a afirmat:
Doresc binele, utilul şi frumosul în oraşul nostru. Această zonă veche a oraşului trebuia pusă în evidenţă şi avea nevoie de această contribuţie a noastră, a tuturor. Biserica este a poporului, a oamenilor, a religioşilor şi întodeauna se arată înspre ei şi este folositor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă amenajarea piaţetei municipalitatea are în plan şi reabilitarea clădirilor din zonă. În plus, în oraş au apărut noi ornamente stradale.

Încercăm să înfrumuseţăm oraşul. L-am întrebat pe directorul de la Operă dacă are ceva de casat, mi-a spus că are un pian, un violoncel şi un contrabas. I-am rugat şi pe cei de la celalate instituţii, de la Filarmonică şi de la Liceul de Artă ca tot ce casează ca şi instrumente muzicale de acum înainte să le predea primăriei pentru a le transforma în ghivece pentru că ele arată foarte bine. În staţia de autobuz de la Teatrul Colibri am pus leagăne tocmai pentru că acolo sunt foarte mulţi copii care vin la teatru şi ne-am gândit că este altceva.
Olguţa Vasilescu

Politica