sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Raportul «SCM» a ajuns la destinatar

În şedinţa Consiliului Local de luna trecută consilierul local PPDD Ionel Pană a avut o intervenţie prin care a cerut să se facă lumină în activitatea de la Sport Club Municipal. Alesul local a solicitat un raport privind activitatea secţiilor de volei, handbal şi baschet considerând probabil că lucrurile nu merg aşa cum trebuie.

Solicit noii conduceri a Sport Club Municipal un raport de analiză în care să spună care a fost eficienţa banilor acordaţi de municipiul Craiova şi care au fost rezultatele. Există un grad de comparaţie între noi şi alte cluburi şi eventuale motivaţii, având în vedere rezultatele obţinute în sezonul care s-a încheiat şi faptul că o să vină o rectificare de buget. Vreau o analiză complexă pentru că sportul de sală craiovean trebuie să dea dovadă că municipiul nostru are potenţial sportiv, dar depinde de modul în care conducem acest club.
A spus la vremea respectivă Ionel Pană

Probleme, probleme, probleme…

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dorinţa lui Ionel Pană a fost îndeplinită şi în urmă cu câteva zile a primit raportul cerut. Activitatea de la SCM Craiova a fost expusă, din câte ştim, exact, cu date concrete care pot să facă lumină asupra sezonului 2013-2014. Este motivul pentru care consilierul Ionel Pană a mai avut o intervenţie pe această temă, de data aceasta în şedinţa de ieri a Consiliului Local.

Am solicitat şi am primit raport de la SCM, însă pentru mine este o analiză şi sunt multe probleme care sunt sintetic prezentate. Aşteptările mele erau altele şi ar trebui să punem degetul pe rană în sensul că există un decalaj  între faptul că noi aprobăm bugetul anual în luna februarie şi suntem puţin defazaţi în ce se întâmplă în activitatea sportivă, în sensul că am aprobat un buget care nu este suficient pentru că în această perioadă se fac transferuri, pentru ca echipele să se formeze. Ştiu că există acolo o conducere şi un consiliu de administraţie şi ar trebui să ne prezinte şi nouă o strategie, nu pentru o jumătate de an, ci pe doi sau patru ani. Problema e că nu numai primăria trebuie să acţioneze pentru SCM Craiova, ci trebuie să atragem cât mai mulţi sponsori. Colaborări sau asocieri cum sunt la Oradea, Cluj sau Piteşti. Trebuie să decidem, este nevoie de o propunere, din partea CA asupra a ceea ce se doreşte. Păstrăm cinci echipe, şapte echipe, 20 de echipe şi care este performanţa? Noi suntem factor decizional.
Dăm bani dar trebuie să ştim şi ce facem cu ei. Sporturile de sală au prins foarte mult în Craiova. Nu vreau să extind dar nu vreau pe terenul de sport noncombat. Mai multe nu spun acum, dar cei care vin la sală pot vedea în anumite momente, anumite situaţii.

A spus Ionel Pană

Trecând peste “săgeţile” aruncate de consilierul local amintit rămâne o întrebare: când va fi dat publicităţii raportul. Cel mai important lucru din toată situaţia creată de Ionel Pană este că s-a întocmit un raport financiar din care reiese negru pe alb ce s-a întâmplat cu banii craiovenilor.
Acest raport trebuie dat publicităţii pentru corecta informare a celor care îşi plătesc taxele şi impozitele. Abia atunci începe distracţia, când se va vedea cum au jucat unii şi alţii ţonţoroiu’ pe banul public ascunzându-se după cuvinte frumoase referitoare la performanţa sportivă când în realitate nu au fost decât nişte hulpavi neinteresaţi de soarta sportului craiovean. Şi tot atunci ar trebui să intre în arenă şi alte instituţii ale statului. Domnule Pană, acum aşteptăm noi “raportul SCM”!

Politica