luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Campania «Sănătatea pe primul loc», la cea de-a doua ediţie

Craiovenii nu vor avea parte, în aceste zile de sărbătoare, numai de spectacole şi voie bună. Cum sănătatea este pe primul loc, locuitorii Cetăţii Banilor sunt invitaţi să-şi testeze glicemia, tensiunea arterială, indicele de masă corporală şi greutatea.
Campania ,,Sănătatea pe primul loc’’ se află la cea de-a doua ediţie, cei interesaţi îşi pot face un control gratuit până pe 28 mai, pe esplanada Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu’’.

Este a doua campanie Sănătatea pe primul loc, suntem Şcoala Postliceală Sanitară Cristiana. Împreună cu elevii şcolii şi cu cadre didactice care sunt asistente medicale, testăm glicemia, tensiunea arterială, indicele de masă corporală, greutatea. Este o campanie gratuită, în colaborare cu Primăria Craiova. Ne vom afla pe esplanada Teatrului Naţional până pe 28 mai, între orele 10.00-18.00.
A declarat dr. Cristiana Tulitu Păuna, director adjunct Şcoala Postliceală Sanitară Cristiana

Aproximativ 200 persoane s-au prezentat ieri la control. Oltenia este recunoscută pentru bolile cardiace, plasându-se pe primul loc, la nivel naţional.
Factorii care conduc cu uşurinţă către aceste afecţiuni sunt fumatul şi stresul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceşti indici, la fel ca şi indicele de masă corporală sunt factori de risc pentru bolile cardiace. Cum se ştie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că această zonă a Olteniei este recunoscută pentru bolile cardiace. Suntem pe primul loc din ţară în ceea ce priveşte oamenii care suferă de astfel de afecţiuni. Toată populaţia trebuie să ştie că aceste boli pot fi prevenite. Trebuie să ştim cum să înlăturăm aceşti factori. Chiar dacă bolile cardiace apar la vârste din ce în ce mai înaintate, după 50,60 de ani, acum au început să apară la vârste fragede. Un alt factor de risc este şi fumatul, dar mai ales stresul. Trebuie să încercăm cât de cât să facem această prevenire.
A mai spus dr. Cristiana Tulitu Păuna, director adjunct Şcoala Postliceală Sanitară Cristiana

Politica