luni, octombrie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Hawks of Romania, poezie pe cer

28 de piloţi şi paraşutişti i-au încântat, sâmbătă dimineaţă, pe craiovenii care au ajuns la Aeroport.
Mitingul aviatic desfăşurat în Bănie a smuls ropote de aplauze şi admiraţie din partea publicului prezent la manifestare. Cerul Craiovei a fost brăzdat, sâmbătă, de 20 de avioane care au efectuat exerciţii de zbor impresionante. Craiovenii care au venit să vadă mitingul aviatic desfăşurat în organizarea Primăriei Craiova, Consilului Judeţean, Aeroclubului României şi Ministerului Turismului nu au regretat, pentru că spectacolul a fost unic.

Piloţi şi paraşutişti, 28 la număr, au zburat cu mai multe tipuri de avioane: YR-EXA, YR-EWH, YR-EWI sau YR-EWA. Fiecare număr acrobatic a fost urmărit cu suspans de craioveni, care nu şi-au mai luat ochii de pe cer.  
Numărul aşteptat de public a fost cel al piloţilor de la Hawks of România (Şoimii României), format din George Rotaru, Laszlo Ferencz, Andrei Şerbu, Iorgov Cristian  şi Goger Attila. Trupa a fost formată în anul 2007 dar cei cinci componenţi au la activ zeci de an de zbor şi mii de ore de experienţă. Craiova a fost reprezentată în spectacolde către filiala Aeroclubului României printr-un salt cu paraşuta.  
De pe margine, spectacolul a fost grandios. Craiovenii au imortalizat cu telefoanele mobile momentele impresionate.

Mi-ar plăcea să fiu într-un avion care face astfel de acrobaţii. Cred că meseria de pilot este una dintre cele mai frumoase meserii. Dar la fel de bine cred că îţi trebuie să ai o doză de nebunie să faci toate aceste acrobaţii.
Cosmin Ionescu, un tânăr de 17 ani din Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mitingul aviatic de la Craiova a durat două ore. Organizatorii speră ca această manifestare să devină una de tradiţie în Bănie, acolo unde şcoala românească de zbor are premize de dezvoltare.

Politica