duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

30 de scări de bloc din Slatina intră în reabilitare

Programul „Slatina-oraş verde, oraş curat” a fost reluat. Reprezentanţii Primăriei au desemnat cele 30 de scări de bloc ce vor fi reabilitate prin acest program. Programul concurs a fost întârziat de semnarea contractelor pentru reabilitarea termică pe fonduri europene.
Primăria Slatina a depus la ADR şapte cereri pentru finanţarea reabilitării a 91 de blocuri, însă numai una a fost aprobată şi semnată, după cum a afirmat Minel Prina. Dacă toate cererile vor fi aprobate, 60% dintre imobilele din municipiu vor fi anvelopate.

În urma vizitelor de până acum, am văzut că lucrurile stau foarte bine. Am vizitat mai multe scări de bloc, toate arată impecabil şi mă bucur să văd că, în sfârşit, vom face scările de bloc care anul trecut n-au intrat în program. În acest an, s-au unit locatarii, au înţeles că numai aşa pot să facă lucruri care să fie în avantajul lor. Mă bucur că am văzut scări de bloc impecabile din punct de vedere al curăţeniei, foarte multe flori, cu subsolurile perfect curate, ceea ce nu mă face decât să-i felicit şi să le spun să aştepte că, anul acesta, imobilele lor vor fi reabilitate cu fonduri de la bugetul local. Este o dovadă că numai împreună putem realiza lucruri măreţe şi pentru blocurile lor, dar şi pentru oraşul nostru.
A spus Minel Prina pentru AGERPRES

Edilul a mai spus, pentru sursa citată, că există posibilitatea extinderii programului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noi am aprobat reabilitarea a 30 de scări de bloc prin acest program, dar dacă numărul acestora este mult mai mare, atunci vom supune dezbaterii consiliului local şi dacă va fi aprobată suplimentarea listei, le vom reabilita pe toate care corespund. Este păcat să nu introduci în program aceste scări de bloc, în condiţiile în care corespund din punct de vedere al criteriilor impuse de regulamentul «Slatina – oraş verde, oraş curat».
Mine Prina, primar Slatina

Participanţii la concursul „Slatina – oraş verde, oraş curat” vor fi punctaţi, pe o scară de la 0 la 10, în funcţie de realizări. De exemplu, pentru şapte puncte, tâmplăria exterioară de la apartamente, de la casa scării şi de la uşile exterioare ale scărilor trebuie să fie din termopan, la fel şi ferestrele, uşile şi ferestrele balcoanelor.
Câte un punct se acordă dacă blocurile sau scările sunt hidroizolate, dacă subsolurile sunt salubrizate şi amenajate, dar şi pentru aspectul general al zonelor de intrare în blocuri.

Politica