vineri, octombrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Primul loc de joacă pentru câini, deschis la Craiova

Câinii cu stăpân au un loc de joacă doar al lor. Primăria Craiovei a inaugurat, vineri, în Parcul Tineretului din oraș, noul loc de joacă pentru patrupezi. „Acasă la Patrocle” este modern și gândit pe mai multe zone: pentru câini de talie mare, foarte mare şi mică. De amenajarea acestuia s-a ocupat, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL).

La inaugurare a participat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu împreună cu cei de la RAADPFL. Oamenii și-au luat cățeii și au mers să vadă noul loc de joacă.

„Astăzi inaugurăm un parc mult așteptat de posesorii de animale pe care ni l-au cerut de câte ori inauguram câte un parc pentru că de fiecare dată când veneau cu animalul de companie erau alungați de ceilalți cetățeni care erau cu copiii pentru că le este frică și lasă mizerie. Am luat decizia de a face un parc special și am tot analizat unde ar fi cea mai potrivită locație. Până la urmă, am găsit-o pe aceasta. Este vorba de un hectar împărțit în trei zone pentru câini de talie mare, foarte mare şi mică și sunt convinsă că va fi foarte apreciat de iubitorii de animale. Cei de la RAADPLF au luat cam tot ceea ce există în lume în ceea ce privește mobilier urban pentru căței și l-au pus în acest parc. Așteptăm acum și reacțiile. Dacă ne vom da seama că nu este încăpător, vom mai lua decizia să mai facem încă unul, eventual, în alt colț al orașului”, a precizat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

„După ce s-a luat decizia amenajării unui loc de joacă pentru câini, a urmat proiectul tehnic. M-am interesat de alte parcuri din alte orașe și alte țări. Nu este un parc pentru concursuri, este un parc de socializare pentru câini și stăpânii lor. Totul este din lemn, fără beton, totul natural. Tehnic vorbind, n-a fost greu, dar nici ușor. Vă așteptăm cu cățeii la plimbare”, a declarat Gabriel Rizea, sculptor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Patrupezii au și apă potabilă, la fel și stăpânii lor. Autoritățile îndeamnă iubitorii de animale să respecte regulile parcului, iar intrarea în locul de joacă este liberă.

Politica