vineri, octombrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Ambasada SUA, alertă de securitate pentru România: „Amenințare împotriva instituțiilor religioase”

Ambasada SUA la București a emis o alertă de securitate pentru România. „Amenințare împotriva instituțiilor religioase pentru weekendul 11-13 octombrie” este intitulată avertizarea.

„Ambasada Statelor Unite ale Americii a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România în weekend-ul 11-13 octombrie”, se menționează în alertă, conform HotNews.ro.

Alerta are loc în perioada în care evreii sărbătoresc Iom Kippur (Ziua ispășirii), cea mai însemnată dintre cele trei mari sărbători religioase evreiești, notează sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Serviciul Român de Informații (SRI) spune însă că nu are date cu privire la vreo amenințare.

„În prezent, SRI nu are date și informații care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă. Ținând cont, totuși, de contextul internațional de securitate și evenimente religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI cu structurile competente, împreună cu toate celelalte structuri și instituții din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”, a transmis Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI, arată HotNews.ro.

Alertă emisă de Ambasada SUA este încadrata la gradul de pericol 1 din 4, pentru care se impun „măsuri normale de precauție”, iar cetățenilor americani li se recomandă:

Exercitați o prudență sporită și evitați instituțiile religioase în această perioadă.

Păstrați un profil scăzut.

Fiți conștienți de împrejurimi.

Reanalizați planurile de securitate personală.

Politica