marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Olguța Vasilescu: Ne dorim ca toți absolvenții de liceu din Craiova să rămână la cursuri, în oraș

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025, la Universitatea „Spiru Haret” din Craiova, a avut loc marți, începând cu ora 13:30. Emoțiile au fost nelipsite, atât pentru noii studenți, cât și pentru unii dintre părinții acestora, care i-au însoțit până în bănci, exprimându-și mândria față de pasul extrem de importantă pe care tinerii l-au făcut în viață.

Mesajul rectorului Universității „Spiru Haret”, Aurelian Bondrea, pentru noii studenți ai instituției de care este din ce în ce mai mândru, a fost citit de prorectorul Gheorghe Bică. Acesta le-a urat succes bobocilor și le-a reamintit faptul că au ales să învețe la cea mai mare instituție de învățământ superior privat din România.

Dragi studenți, distinși colegi, ne regăsim împreună, cu aceeași emoție și bucurie pentru festivitățile de deschidere a noului an universitar. Vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți alături de Universitatea Spiru Haret, în dezvoltarea comunității noastre educaționale. În mod special, le adresez un călduros bun venit, celor care își încep parcursul academic și îi asigur, la fel ca pe toți studenții Universității noastre, de susținerea noastră necondițională, pe parcursul acestor ani de studiu, în care veți avea posibilitatea și toate condițiile pentru a pune bazele unei cariere de succes. Astăzi, suntem cea mai mare instituție de învățământ superior privat din România și este momentul ideal să privim către viitor”, a transmis rectorul Universității Spiru Haret.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La festivitatea de deschidere a participat și Lia Olguța Vasilescu, declarându-se încântată de faptul că studenții continuă să aleagă universitățile din Bănie. Primarul Craiovei a ținut să menționeze faptul că autoritățile locale au fost mereu atente la dorințele studenților și au încercat să le transforme în realitate.

Dragi studenți, să știți că și anul acesta, ca și în anii precedenți, aveți în fața dumneavoastră toți șefii de instituții de forță din administrația publică locală sau din asistența socială, cu care veți colabora în viitor, după ce o să absolviți această Universitate. Anul trecut, înainte de noul an universitar, am făcut un sondaj printre elevii de clasa a 12-a și i-am întrebat ce ar trebui să facă administrația, astfel încât ei să prefere să rămână în Craiova. Noi ne dorim ca toți absolvenții de liceu din Craiova să rămână la cursuri, în oraș.

Au spus că și-ar dori un transport public de calitate. S-a și întâmplat. Anul acesta se circulă în condiții mai mult decât decente, în Craiova. Au spus că își doresc mai multe locuri în care să își petreacă timpul liber și ne-am axat pe parcuri. În fiecare an, inaugurăm câte două parcuri în Craiova. Au spus că vor cât mai multe evenimente. Așa s-a născut Intencity. Și au spus că își doresc o infrastructură sportivă mai mare. Este motivul pentru care eu și domnul președinte Cosmin Vasile ne-am gândit ca, în afară de sălile de sport pe care le avem în oraș și de cele două stadioane, să mai construim și alte săli de sport”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Președintele Consiliului Județean Dolj nu a uitat faptul că a absolvit un master la Universitatea Spiru Haret. Cosmin Vasile le-a explicat studenților că au ajuns la o instituție de învățământ extrem de importantă pentru întreg județul.

Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră. Pot să vă spun că am aflat ce noi specialități vor fi la această Universitatea și m-a impresionat faptul că sunt mii de studenți la Spiru Haret, la o instituție de învățământ care are o importanță strategică pentru tot ceea ce înseamnă județ și regiune. Noi am fost pe primul loc, anul trecut, la atragerea de fonduri europene. Zic eu că tot acolo vom fi și anul acesta. Banii europeni sunt buni pentru dezvoltare, sunt mulți, ajută și suplimentează bugetul. Mi-a plăcut faptul că văd afișe aici, pentru proiecte europene, pe resurse umane. O instituție de învățământ este un punct forte într-un județ. Vorbim despre o resursă umană specializată. Vă felicit pentru că ați ales Universitatea Spiru Haret, pentru că ați ales Craiova și Doljul”, a fost mesajul lui Cosmin Vasile.

Prorectorul Universității „Spiru Haret” a subliniat importanța faptului că autoritățile locale sunt real implicate în tot ceea ce înseamnă învățământul din Bănie: „Avem alături personalități ale vieții culturale, ale vieții administrative, ale vieții politice, din județul nostru, în frunte cu doamna primar Lia Olguța Vasilescu – cel mai bun primar din țară”, a spus Gheorghe Bică.

Politica