vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova vrea, din nou, în topul Târgurilor de Crăciun

European Best Destinations propune, din nou, Primăriei Craiova promovarea oraşului şi a obiectivelor sale cultural-turistice în programul propriu de promovare şi posibilitatea de a participa la competiția din 2024 dedicată celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Pe site-ul respectiv, îşi exprimă votul turişti din toată lumea, beneficiind, astfel, de creşterea vizibilității municipiului la nivel internațional. Taxa de participare solicitată craiovenilor pentru participarea la competiție este de 29.690 euro, care va fi achitată în lei, la cursul valutar al băncii din data efectuării plății.

Consilierii locali din Bănie vor decide în cadrul ședinței de joi, dacă vor accepta sau nu o nouă participare a Târgului de Crăciun din Craiova în concursul European Best Destinations.

„Propunem ca taxa de participare să fie achitată din sumele colectate la bugetul local din taxa hotelieră, având în vedere specificul acestei taxe, conform HCL 463/2021 contribuind, astfel, la colectarea unor sume și mai mari la bugetul local ce urmează să provină din creşterea numărului de turişti, ca efect al promovării municipiului la nivel internațional”, se menționează în documentația pusă la dispoziția consilierilor locali din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Municipiul Craiova a beneficiat, în ultimii ani, de un plan complex de promovare turistică, inclusiv la nivel internațional. Una dintre metodele utilizate a fost prin intermediul platformei European Best Destinations, partener al Comisiei Europene prin rețeaua EDEN – European Destinations of Excellence, ca urmare a înscrierii în programele şi competițiile propuse de această organizație. În urma campaniilor de promovare şi a voturilor obținute de Craiova, la nivel internațional, în cadrul competițiilor propuse de organizația European Best Destinations, Bănia s-a clasat pe locul al şaselea în anul 2021, pe locul al treilea în anul 2022, şi, respectiv, pe locul al doilea în anul 2023, între destinațiile europene ce organizează târguri de Crăciun.

Prezența în aceste clasamente înseamnă mai mult decât locurile în sine obținute, Craiova surclasând oraşe europene cu o îndelungată şi marcantă tradiție turistică în acest domeniu, oraşe din Austria, Germania sau Italia. Beneficiile acestei promovări pentru Craiova şi comunitate s-au reflectat în creşterea vizibilității oraşului în media internațională şi naţională, în creşterea numărului de turişti ce au vizitat Craiova în ultimii doi ani şi, implicit, în creşterea la bugetul local a fondurilor provenite din taxa hotelieră, din taxa de parcare pe domeniul public etc”, se specifică în raportul proiectului.

Conform statisticilor transmise de European Best Destinations, pagina cu rezultatul final obținut de municipiul Craiova în cadrul competiției The Best Christmas Markets in Europe 2022-locul al treilea – a fost distribuită de mai mult de 230.000 ori pe rețelele din social-media la nivel internațional și a fost vizualizată de mai mult de 3,4 milioane de călători. De asemenea, în cadrul aceleiași competiții organizate în anul 2023. Craiova a obținut locul al doilea în clasamentul european al celor mai frumoase târguri de Crăciun, iar pagina cu rezultatul final obținut de municipiul Craiova a fost distribuită de peste 378.000 de ori pe rețelele de socializare din decembrie 2023 şi a fost vizualizată de peste 4,8 milioane de turişti.

Momentan, doar consilierii locali din partea PNL au anunțat faptul că nu sunt de acord cu înscrierea Târgului de Crăciun din Craiova în competiția European Best Destinations.

Târgul de Crăciun din Craiova, unul special și anul acesta

Primăria Municipiului Craiova pune la punct ultimele detalii pentru târgul de Crăciun și promite să fie unul de neuitat. Potrivit autorităților, anul acesta Craiova a atras un număr impresionant de comercianți care doresc să participe la acest eveniment de poveste: „Peste 100 de comercianți din toate colțurile țării vor aduce produse autentice și magice care vor face din Târgul de Crăciun din Craiova o destinație unică. Le mulțumim tuturor celor care doresc să vină alături de noi, anul acesta înregistrându-se cel mai mare număr de cereri venite din partea comercianților.”, transmite Primaria Municipiului Craiova.

În cadrul evenimentului, care va avea loc în perioada 15 noiembrie 2024 – 05 ianuarie 2025, sunt propuse patru lumi diferite:

  • Tărâmul fermecat al Frumoasei și Bestiei, unde magia poveștilor prinde viață
  • Satul lui Moș Crăciun, plin de veselie
  • Crăciunul românesc tradițional
  • Crăciunul Galactic, un univers futurist cu decorurile inspirate din Star Wars

Politica