vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Cei peste 100 de copii care au făcut toxiinfecție alimentară se simt mai bine

Peste 100 de copii din școlile din Mehedinți au ajuns, ieri, la spital cu stări de rău și vărsături. Elevilor li s-a făcut rău după ce au mâncat același fel de mâncare, distribuit de același furnizor în școlile în care învață. Aceștia au mâncat paste cu carne. Cei mai mulți dintre pacienți au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta-Turnu Severin. Alții au fost duși la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova și la Spitalul Municipal Băilești. Au fost distribuite 140 de porții de mâncare. Tot la spital au mai ajuns și doi profesori care au mâncat același fel de mâncare. Acum, copiii se simt mai bine și vor fi externați vineri.

„Situația este stabilă. Copiii internați se simt mult mai bine. Ei vor fi reevaluați și în cursul zilei de astăzi vor fi externați. Am avut doi adulți internați și a rămas doar unul internat. Am avut internați la UPU Drobeta-Turnu Severin 104 copii. În acel moment, când s-a declanșat Planul Roșu de intervenție în Mehedinți, se estima un număr mult mai mare. S-a organizat primirea copiilor și în alte spitale din celelalte județe. Am avut copii cu vârste cuprinse între 5-14 ani. Simptomatologia era aceeași la toți”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Drobeta-Turnu Severin, Elena Bololoi.

Au fost luate probe de la firma de catering și trimise spre analiză. Verificări s-au făcut și la unitățile de învățământ unde învață elevii, pentru a se stabili dacă hrana a fost depozitată și administrată corespunzător. Copiii sunt elevi ai școlilor din Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa. Acum se așteaptă rezultatul analizelor prelevate de DSP Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliția Mehedinți face cercetări în acest caz.

„Referitor la evenimentul de ieri, 19 septembrie, când mai mulți elevi de la Școlile gimnaziale cu clasele I-VIII din localitățile Vlădaia, Salcia, Oprișor, după ce au servit masa, ar fi acuzat stări de rău și ar fi prezentat simptome de toxiinfecție alimentară, solicitând acordarea de îngrijiri medicale, precizăm faptul că, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de comercializarea de produse alterate. Cercetările continuă în acest caz, urmând ca la finalizarea acestora să propună măsuri în consecință”, a declarat IPJ Mehedinți.

Politica