vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Crimă în Botanică. Curtea de Apel Craiova amână pronunțarea

Curtea de Apel Craiova amână pronunțarea în cazul recursului făcut de către Alexandru Fojică, băiatul care a ucis-o pe Melis și l-a înjunghiat pe iubitul ei, anul trecut. Tânărul în vârstă de 18 ani a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova pentru o pedeapsă mai mică și pentru schimbarea încadrării juridice din omor calificat în omor. El și-a primit sentința în urmă cu două luni, 15 ani pentru omor calificat și tentativă la omor calificat. Acum, tânărul a cerut Curții de Apel o pedeapsă mai ușoară și să plătească mai puține despăgubiri. Magistrații au amânat pronunțarea pe care trebuiau să o dea joi și i-au respins tânărului, în urmă cu două săptămâni, cererea pentru schimbarea încadrării.

„Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 391 alin.1 C.p.p. deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii se vor face la data de 27.09.2024. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.09.2024.
Document: Încheiere – Amânare ulterioară a pronunţării -19.09.2024”
, au precizat magistrații.

Inculpatul a fost trimis în judecată în septembrie, anul trecut. Procurorii precizau, la acea dată, că Alexandru Fojică și-a premeditat fapta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Aplică inculpatului Fojică Mario-Alexandru, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe perioada maximă de 15 (cincisprezece) ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: – omor calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188, art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal cu aplicarea art. 113 şi urm. Cod penal; – tentativa la omor calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 alin. 1 rap. art. 188, art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal, cu aplicarea art. 113 şi urm. Cod penal; – port fără drept de obiecte periculoase, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 372 alin. 1 lit. a Cod penal, cu aplicarea art. 113 şi urm. Cod penal – folosirea fără drept de obiecte periculoase, prevăzută şi pedepsită de art. 372 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 113 şi urm. Cod penal. În baza art. 134 alin. 2 Cod penal dispune executarea măsurii educative aplicate prin prezenta hotărâre inculpatului Fojică Mario-Alexandru într-un penitenciar”, anunța Tribunalul Dolj în urmă cu două luni.

Curtea de Apel Craiova urmează să se pronunțe săptămâna viitoare, pe 27 septembrie. Reamintim că tânărul de 18 ani a înjunghiat doi tineri, pe Melis de 14 ani și iubitul acesteia de 19 ani, anul trecut în Grădina Botanică din Craiova. Fata de 14 ani nu a supraviețuit.

Politica