marți, septembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Drumul Craiova-Târgu Jiu. Licitație pentru ultimul lot

Ultimul lot al drumului de mare viteză Craiova-Târgu Jiu intră în procedură de licitație, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este vorba despre Lotul 6, cu o lungime de 19,25 km.

„CNAIR a transmis, astăzi, spre validare, la ANAP documentația pentru Lotul 6 (19,25 km) al acestui nou drum de mare viteză care are profil mixt (autostradă și drum expres)”, a precizat Grindeanu.

Traseul Lotului 6 se desfășoară între orașul Târgu Cărbunești și Varianta Ocolitoare Târgu Jiu, a mai menționat acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Contractul este finanțat prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

„Construcția acestui sector de drum expres are alocată o durată maximă de 34 de luni (10 luni proiectare și 24 de luni execuție).Pe traseu vor fi construite 25 de lucrări de artă (inclusiv un viaduct cu o lungime de 644 m) dar și două parcări de scurtă durată.Lotul 6 pornește din zona orașului TârguCărbunești (unde va fi asigurată conexiunea cu DJ661 si se finalizează în zona Variantei de Ocolire (VO) TârguJiu. Anunțul de participare la licitație (în cadrul căruia va fi stabilită și data limită pentru depunerea ofertelor) va fi publicat după validarea de către ANAP a documentatiei de atribuire”, a menționat Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu are profil mixt, respectiv profil de autostradă între Craiova și Filiași și profil de drum expres între Filiași și Târgu Jiu și este format din 6 loturi.

Politica