luni, septembrie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova. Fost executor judecătoresc, la judecată pentru delapidare

Un executor judecătoresc a băgat mâna în banii creditorilor. Prejudiciul se ridică la peste 600 mii lei. Executorul, între timp exclus din profesie, a fost trimis în judecată de procurorii craioveni.

„Prin rechizitoriul nr.591/219/P/2019 din data de 4 septembrie 2024 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului D.A.C., executor judecătoresc, exclus din profesie, pentru săvârşirea, de către acesta a infracțiunilor de delapidare, în formă continuată, prev. de art. 295 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (5 acte materiale) şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, prev. de art. 259 alin. 1 şi 2 C.pen., ambele cu aplic.  art. 38 alin. 1 C.pen.”, potrivit procurorilor craioveni.

Faptele pentru care este acum trimis în judecată s-au petrecut în urmă cu mai mulți ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“În perioada 2017-2019, executorul judecătoresc D.A.C., cu ocazia întocmirii actelor şi măsurilor de executare şi-a însuşit/folosit în interes personal sau în interesul altor persoane bani şi bunuri pretins a fi recuperate în numele creditorilor persoane vătămate, prejudiciul fiind cuantificat la suma de 621.219 lei. În vederea garantării reparării prejudiciului produs prin infracţiune, asupra bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, aparţinând inculpatului D.A.C., prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova din data de 30.05.2024 s-a dispus instituirea măsurii de indisponibilizare a sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 621.219 lei”, conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Craiova.

Politica