joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

O învăţătoare din Mehedinți, acuzată de discriminare

O profesoară de la Liceul de Arte din Drobeta-Turnu-Severin este acuzată de mama unei fetițe că ar fi refuzat să o primească pe copilă la clasă din cauza etniei sale. În urma plângerii depuse la liceu, Inspectoratul Școlar Mehedinți va demara o anchetă, pentru a stabili dacă cele sesizate se confirmă.

Mama fetiței spune că și-a înscris fetița la clasa pregătitoare la Liceul de Arte Ioan Ștefan Paulian. În prima zi de școală, copila nu și-a auzit numele strigat înainte de intrarea în clasă, apoi nici la prezența la clasă.

”Sunt mama unei fetițe care ar urma, din spusele domnului director, să își desfășoare anul școlar la Liceul de Arte Ioan Ștefan Paulian. Am întocmit documentele necesare și am așteptat să ni se spună când să venim. Ni s-a transmis că, pe 9 septembrie, să fim la școală. Fata mea nu a fost, însă, strigată a careu. Am întrebat-o pe învățătoare și a zis să așteptăm.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am aflat că nu fusese admisă. Doamna învățătoare aînceput să țipe la noi, spunând că nu mai are nevoie de persoane de etnie rromă în școală.Indiferent că a fost sau nu admisă la școala aceea, fiica mea nu trebuia să treacă prin așa ceva”, a povestit mama elevei, potrivit actualmehedinti.ro

Cazul a ajuns şi în atenţia directorului, dar şi a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, care susţin că învăţătoarea va fi supusă unei comisii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple.

”Eu am transmis doamnei învățătoare să primească copiii, până la clarificarea situației. Transmit ferm că nu accept nici un fel de criteriu de discriminare. Am întocmit o comisie de cercetare disciplinară. Dacă incidentul se confirmă, vom lua sancșiuni, iar cadrul didactic riscă să i se desfacă inclusiv contractul de muncă”, a transmis directorul liceului.

”Noi nu acceptăm niciun fel de discriminare, nu suntem de acord cu niciun fel de departajare a copiilor decât aşa cum scrie în procedura pe care domnul director o are”, a declarat Alin Tomescu, inspector școlar general ISJ Mehedinți.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar vor demara o anchetă în acest caz.

Politica