duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Incendii puternice! Pompierii din Mehedinți, ajutați de colegii din Dolj și Olt

Pompierii mehedințeni continuă, duminică, intervenția pentru stingerea incendiilor de din Schitul de Sus, Podeni și Negrușa. Zonele sunt greu accesibile. În sprijinul pompierilor din Mehedinți au venit și colegi ai lor din Dolj și Olt. Se intervine și din aer.

„Intervin 68 de pompieri cu 9 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un ATV, trei microbuze, saci stingători și unelte genistice pentru limitarea și stingerea acestor incendii. În sprijin, avem colegi din cadrul ISU Dolj și ISU Olt.Sunt situații deosebite, ce necesită eforturi susținute, deoarece zonele în care se manifestă focarele de incendiu sunt foarte greu accesibile echipajelor. Pentru sprijinirea acțiunilor de stingere, Ministrul Apărării Naționale a aprobat ca două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române să acționeze astăzi, 8 septembrie, pentru stingerea incendiilor de pădure manifestate pe raza județului nostru. Un elicopter Black Hawk echipat cu sistemul Bambi Bucket din cadrul Inspectoratului General de Aviație, acționează în zona localității Schitul de Sus”, transmite ISU Mehedinți.

Încă de miercuri, pompierii olteni au ajuns la fața locului.”Începând de miercuri, 04 septembrie, un model specializat pentru stingerea incendiilor, format din 15 pompieri olteni, cu o autospecială de stingere și un microbuz pentru transport personal, acționează pentru stingerea incendiilor produse în județul Mehedinți, pe pe raza localităților Schitul de Sus, Podeni și Negrușa”, au informat reprezentanții ISU Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă incendiile din zonele menționate, pompierii mehedințeni au de lucru și în alte localități precum Drobeta Turnu Severin, Halânga, ori Barzuica, unde au izbucnit alte incendii de vegetație.

Politica