miercuri, septembrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Primăria Craiova urmează să cumpere Hotelul Minerva

Primăria Craiova urmează să achiziționeze clădirea Hotelului Minerva, care va fi păstrată ca obiectiv turistic după reabilitare. Această hotărâre a fost luată în ședința de Consiliu Local, de joi, iar Lia Olguța Vasilescu s-a arătat încântată de faptul că autoritățile locale vor avea ocazia să facă o astfel de investiție.

Pe lângă starea de degradare în care se află clădirea, un pericol mult mai mare îl reprezintă crama Minerva, care se află situată inclusiv sub strada C. S. Nicolaescu Plopșor și care se poate surpa oricând. De asemenea, a fost aprobată exproprierea terenurilor necesare pentru construirea unui Fan Zone cu săli de scrimă și box, terase și piațetă, din centrul vechi al Craiovei, dar și a unui teren de pe strada Nanterre, folosit ca parcare de locuitorii din zonă. O altă achiziție aprobată astăzi este cea a bazei sportive CFR, unde intenționăm să dezvoltăm, împreună cu Federația Română de Fotbal, un teren de fotbal pentru copii și tineri”, a subliniat primarul Craiovei.

Clădirea Hotelului Minerva a fost scos la vânzare, în urmă cu aproximativ un an, de unicul proprietar, Pompiliul Șelea. La acea vreme, prețul cerut pe piața liberă se ridica la suma de 1.950.000 de euro. Tot atât ar trebui, acum, să plătească și municipalitatea, pentru a intra în posesia imobilului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imobilul Hotel şi Casino Minerva este situat în zona central-istorică a municipiului Craiova şi, în cadrul strategiei locale de dezvoltare durabilă, regenerare culturală şi reconturare a identităţii locale, având ca prioritate revitalizarea centrului istoric şi unificarea stilistică a întregii zone centrale a municipiului Craiova, acesta constituie un element important”, a fost felul prin care au motivat autoritățile locale decizia de a achiziționa Hotelul Minerva.

Politica