vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Ciolacu, reales președinte PSD și validat candidat la prezidențiale

Marcel Ciolacu a fost reales președinte al PSD și a fost validat drept candidat al partidului la președinția țării, sâmbătă în cadrul congresului ordinar al social-democraților. Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a fost aleasă prim-vicepreședinte PSD, iar europarlamentaru Claudiu Manda, președintele organizației doljene a partidului, va fi vicepreședinte PSD pe Sud-Vest.

Conform Agerpres, sâmbătă, alături de Marcel Ciolacu, au fost aleşi de cei 2.253 delegaţi care au votat ‘pentru’ la congres, dintr-un total 2.380 de delegaţi convocaţi la congres, şi ceilalţi membri ai noii conduceri a PSD: secretar general, Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Naţional: Mihai Tudose; prim-vicepreşedinţi: Sorin Grindeanu, Daniel Băluţă; vicepreşedinţi pe domenii: Florin Jianu – Antreprenoriat, IMM-uri şi Mediul de Afaceri; Lia Olguţa Vasilescu – Muncă şi Protecţie Socială; Gheorghe Şoldan – Dezvoltare Regională şi Locală; Gabriel Zetea – Administraţie şi Infrastructură; Vasile Dîncu – Afaceri Europene; Victoria Stoiciu – Relaţia cu ONG-uri şi Dialog Civic; Mihnea Costoiu – Educaţie şi Cercetare; Elisabeta Lipă – Sport.

Marcel Ciolacu a vorbit, în discursul său, despre reindustrializarea țării.

„România viitorului înseamnă în primul rând o ţară puternică economic. Prima direcţie strategică va fi industria. Reînnoirea României va începe cu reindustrializarea ţării. România trebuie să devină în 10 ani unul dintre principalele hub-uri tehnologice şi industriale din Europa. Acesta trebuie să fie planul nostru de ţară: industrie – producţie – export. Avem nevoie de oţel românesc, de alte materiale de construcţie, pentru a construi autostrăzi şi locuinţe cu produse româneşti. Trebuie să investim masiv în industria chimică. Importăm îngrăşăminte agricole de 3 miliarde de euro în fiecare an, în loc să le producem în ţară. Vreau un parteneriat real cu sectorul farmaceutic pentru a investi masiv în fabricile de medicamente. Vorbim de un program naţional de sprijin pentru marea industrie, în valoare de 5 miliarde de lei. Nu trebuie să ne îndatorăm pentru asta! Vom lua o parte din bani din vânzarea certificatelor de emisii cu efect de seră care revin României”, a declarat Ciolacu, conform Agerpres.
În opinia acestuia, mai scrie sursa citată, triunghiul strategic al dezvoltării României în următorii 10 ani îl reprezintă Industria – Agricultura – Serviciile.

Pe de altă parte, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a avut un discurs presărat cu ironii la adresa potențialilor adversari ai lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale, mai ales a celor cu origini din același județ ca și ea, Dolj, arată Hotnews.ro

Potrivit sursei citate, Olguța Vasilescu a spus că a venit de la Craiova la București, cale de 240 de „ciuci”, referindu-se la panourile publicitare pentru cartea liberalului Nicolae Ciucă și afirmând că s-ar putea face o ecranizare, după aceasta, la Hollywood, într-un film în care rolul principal să-l aibă Bruce Willis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amintind că și Geoană, ca și Ciucă, are origini în județul Dolj, Olguța Vasilescu a afirmat că și fostul președinte al PSD poate „să joace într-un film de acţiune, că ştie ceva bătaie, că a mai luat”, mai scrie Hotnews.ro.

Nici Elena Lasconi, președintele USR, nu a scăpat. Olguța Vasilescu a afirmat, mai menționează sursa citată, că Lasconi nu vizitează Craiova pentru că nu are „nici Vama veche, nu avem nici femei cu barbă care să cânte prin oraş”. USR anunțase o întâlnire a președintelui partidului cu craiovenii în perioada următoare, întâlnire care a fost însă anulată.

„Doamna Lasconi nu a aparut încă prin Craiova. Noi nu avem nici Vama Veche, nici femei cu barbă care să cânte prin oraș așa cum s-a întâmplat la Cluj la festival și din cauza asta cred că abia la târgul de Crăciun o să o prindem”, a spus primarul Craiovei.

Despre Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu a afirmat: „E singurul premier care ne sună să întrebe dacă avem nevoie de ceva. (..) Nouă nu ne trebuie nici un preşedinte revanşard care să le facă dosare adversarilor politici, nici un preşedinte leneş şi nepăsător, nici un preşedinte care să ne scoată din Europa pentru că aşa înţelege el noţiunea de patriotism. (…) Noi nu vom câştiga aceste alegeri prezidenţiale pentru că suntem cel mai mare partid, noi vom câştiga aceste alegeri prezidenţiale pentru că avem cel mai bun candidat”, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Politica