sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Bac „de toamnă” în Dolj. Încep probele scrise

Din nou, emoții pentru absolvenții claselor a XII-a. Cei care nu au reușit să promoveze până acum examenul de bacalaureat mai au o șansă, în sesiunea „de toamnă”. Luni încep probele scrise, iar la acestea, în județul Dolj, sunt înscriți 946 candidați.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, examenul este organizat în două centre de examen constituite la Colegiul Economic ”Gh. Chițu” și Liceul Tehnologic Auto din Craiova.

„Probele scrise vor avea loc după următorul calendar: 19 august 2024: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română; 20 august 2024: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului; 21 august 2024: Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării”, conform ISJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La prima probă, cea de Limba și literatura română sunt așteptați 451 de candidați.

Pentru proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie s-au înscris 562 de candidați, iar la proba la alegere a profilului și specializării, 567 de candidați.

„În această sesiune, 8 candidați vor susține probele scrise în condiții speciale, adaptate conform Procedurii nr. 31816/25.10.2023 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare care susţin examenele naţionale: evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi examenul naţional de bacalaureat – sesiunea 2024”, mai transmite ISJ Dolj.

Candidații sunt așteptați în sălile de examen până la ora 8.30, iar examenele vor începe la ora 9. Vor avea un timp de lucru de trei ore.

„Lucrările vor fi scanate în sala de examen și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, elaborată de Ministerul Educației. Acestea vor fi repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații. În acest sens, fiecare sală în care se susțin probelele scrise din centrele de examen este dotată cu scanner. Examenul Național de Bacalaureat se desfășoară sub monitorizare audio – video”, reamintesc reprezentanții ISJ Dolj.

Primele rezultate vor fi afișate pe 26 august, iar cele finale, după eventuale contestații, pe 30 august.

Politica