sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova va fi gazda meciului România – China, în Cupa Davis

Craiova va fi gazda meciului România – China, în Cupa Davis, după ce autoritățile locale din Bănie au decis să susțină cea mai importantă competiție de tenis din țară. Partidele se vor desfășura în Sala Polivalentă, pe 13 și 14 septembrie 2024.

Primăriei Craiova şi Consiliului Local Municipal vor acorda un sprijin financiar în valoare de 450.000 lei, sumă ce reprezintă aproximativ 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Banii o să fie folosiți pentru servicii de cazare, servicii de masă, transport, pentru amenajare arenă şi teren (amenajare, consumuri utilități, închiriere sală şi mobilier, security, arbitraj electronic, consumabile) și asistență medicală.

Va fi pentru prima dată când Municipiul Craiova ar organiza o competiție de tenis la cel mai înalt nivel, iar acest eveniment are un impact deosebit asupra promovării sportului şi a municipiului Craiova la nivel internațional. Organizarea unei competiții de asemenea anvergură la Craiova va evidenția capacitatea municipiului de a găzdui şi acest tip de competiții de nivel mondial”, s-a specificat în referatul de aprobare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cupa Davis este competiția anuală cu cel mai mare număr de țări participante, cu o istorie de peste 120 de ani. Prima ediție a avut loc în 1900, ca un meci între Marea Britanie şi SUA, la inițiativa lui Dwight F. Davis, student al Universității Harvard şi jucător de tenis pasionat, iar de atunci s-a extins în întreaga lume. În prezent, competiția reuneşte echipe din peste 130 de țări, fiind împărţită pe diferite niveluri şi grupe valorice.

România a debutat în Cupa Davis în 1922. Naționala României a jucat 14 ani în Grupa Mondială, unde se întrec cele mai valoroase echipe naționale din competiție. Cele mai bune rezultate ale tricolorilor au fost finalele din 1969, 1971 şi 1972.

Politica