duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, la ADR SV Oltenia

O delegație a Comisiei Europene s-a aflat, în aceste zile, la Craiova. Reprezentanții Comisiei au avut discuții cu cei ai Agenției Regionale pentru Dezvoltarea Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, legate de programele cu finanțare europeană.

„La invitația directorului general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, domnul Alexandru Stănescu, delegația Comisiei Europene, condusă de doamna Sofia Alves, director DG Regio pentru Politici urbane și coeziune, a participat la o întâlnire de lucru la sediul instituției. Din delegația Comisiei Europene au făcut parte și Aida Liha Matejicec, coordonator Direcția România – DG Regio, Marco Migliara și Alexandru Coca, manageri de program – DG Regio. Echipa Autorității de Management a Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, condusă de domnul director, Cătălin Catană, a abordat teme de interes, situații punctuale, având loc discuții productive, cu feedback valoros din partea delegației europene. Aceștia au oferit recomandări, care vin în sprijinul implementării cu succes a programului, exprimându-și, totodată, susținerea și deschiderea pentru consultări viitoare”, potrivit reprezentanților ADR Sud-Vest Oltenia.

Directorul Agenției, Alexandru Stănescu, le-a transmis: „Suntem onorați că v-am putut fi gazde în aceste zile. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat și pentru implicarea în soluționarea diverselor provocări cu care ne-am confruntat de-a lungul timpului. Regiunea noastră a beneficiat de alocări importante, care au contribuit la modernizarea comunităților, motiv pentru care ne dorim ca în viitor să atragem cât mai mult posibil din fondurile europene disponibile”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul întâlnirii de la sediul ADR Sud-Vest Oltenia a fost prezentat profilul economic al regiunii, punându-se accent pe domeniile care pot fi considerate motorul dezvoltării viitoare, cum ar fi industria auto, agricultura, dar și cercetarea și turismul balnear.

„Doamna Sofia Alves a subliniat importanța implementării eficiente și corecte a proiectelor finanțate, precum și a comunicării permanente a beneficiilor pe care fondurile europene le aduc în viața cetățenilor. Totodată, au fost apreciate experiența și expertiza agențiilor pentru dezvoltare regională în gestionarea programelor europene, care pot fi factori importanți în implementarea cu succes a programelor din această perioadă”, au mai transmis reprezentanții ADR Sud-Vest Oltenia.

Membri delegației Comisiei Europene au luat parte și la cea de-a patra reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Tranziție Justă 2021-2027, care a avut loc la Craiova.

În cadrul evenimentului, au avut loc prezentări legate de stadiul apelurilor de proiecte lansate și au fost supuse dezbaterii și aprobării documente cu rol strategic pentru buna desfășurare a Programului Tranziție Justă.

„Obiectivul principal al Programului Tranziție Justă este de sprijinire a unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului, în special a sectorului antreprenorial productiv mic și mijlociu, în vederea creșterii competitivității și capacității economiilor locale afectate de a genera locuri de muncă durabile, sigure și cu un nivel de salarizare atractiv”, conform ADR Sud-Vest Oltenia.

Politica