sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Președintele PNL Olt acuzat că amenință medicii de familie din județ

Medicii de familie din județul Olt s-au trezit zilele trecute, pe adresele de e-mail de la cabinete, cu o scrisoare semnată de președintele PNL Olt, Gigel Știrbu, în care acesta îi atenționează că se pot alege cu dosare penale.

Știrbu își începe scrisoarea declarându-și respectul față de medici, dar, în cele din urmă ajunge să lase de înțeles că îi suspectează direct de fapte penale. Aceasta, în legătură cu eventualitatea eliberării de adeverințe pentru urna mobilă.

„Respectul pe care vi-l purtăm trece dincolo de simplele cuvinte pe care le așternem pe o foaie de hârtie (…) în scrutinele anterioare (…) anumiți colegi ai dumneavoastră care nu au respectat prevederile legale și deciziile Biroului Electoral Central în ceea ce privește eliberarea adeverințelor pentru urna mobilă au suportat rigorile legii suferind condamnări penale. Pentru a evita astfel de situații în acest an electoral (…) vă rugăm să evitați orice ingerință, de orice culoare politică, în vederea respectării legii”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El menționează că a decis să transmită scrisoare, în urma unei discuții avute cu președintele Colegiului (n.r. Asociației) Medicilor de Familie, din județul Olt, Mihai Ungureanu.

Medicii de familie care au primit această scrisoare se simt jigniți și chiar amenințați.

„Mi se pare deplasat. Eu nu am nici o treabă cu politica. Noi ne facem meseria. Înțeleg că or fi fost astfel de cazuri, însă să ne trimiți o astfel de scrisoare prin care să ne dai de înțeles că tu crezi că suntem pregătiți să încălcăm legea, chiar nu mi se pare normal”, ne-a declarat unul dintre medicii de familie din județul Olt.

Un alt medic este și mai revoltat: „Probabil domnul așa e obișnuit. Cu penalii. Nu văd cu ce drept ne transmite nouă avertisment. Cine încalcă legea, să plătească. Sunt instituții abilitate să cerceteze și să sancționeze. Cine se crede acest domn, nu știu. Să-și vadă de treburile lui. În loc să se preocupe de treburile țării… Ne amenință practic”

Aceleași scrisori au ajuns, luni, la cabinetele medicilor de familie și fizic, prin Poștă.

Politica