vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Crimă în Botanică. Se așteaptă sentința

Ședință cu ușile închise, vineri, la Tribunalul Dolj, în cazul crimei din Grădina Botanică. Astfel, inculpatul Alexandru Fojică îşi aşteaptă sentinţa. Adolescentul a fost trimis în judecată, în septembrie, în stare de arest preventiv. Procurorii spun că a fost o crimă premeditată, Alexandru luând hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă. Numai pentru una dintre acuzațiile care i se aduc, respectiv cea de omor calificat, poate sta după gratii până la 25 ani.

„Prin rechizitoriul din data de 14.09.2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului F.M.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prev. de art. 188, 189 alin. 1 lit. a) C.p. cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen., tentativa de omor calificat, prev. de art. 32 alin. 1, rap. art. 188, 189 alin. 1 lit. a) C.p., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen., port fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a C.p., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen. şi respectiv folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 2 C.p., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen., în final toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. Pen..”, se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Dolj.

Crimă a avut loc în iunie, anul trecut. Alexandru Fojică i-a atacat cu bestialitate pe Melis, de 14 ani, și prietenul ei, Emi, de 19 ani. Melis nu a supraviețuit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

UPDATE: Pronunțarea sentinței în cazul lui Alexandru Fojică, criminalul din Grădina Botanică, s-a amânat pentru încă o lună. Tribunalul Dolj spune că pe data de 24 mai se va pronunța în cazul inculpatului.

Politica