joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Ofițerul de polițe judiciară Daniel Marian Barbu, din Baia de Aramă, a fost arestat preventiv

Ofițerul de poliție judiciară mânjit, Daniel Marian Barbu, de la poliția orașului Baia de Aramă din cadrul IPJ Mehedinți, acuzat de participare improprie la taiere arbori fără drept din fondul forestier național, instigare la folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, fals informatic în forma continuată 6 acte materiale și 2 acte material de instigare la fals informatic a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Baia de Aramă unde fusese prezentat cu propunere de procurori după reținerea de 24 de ore.

Iată soluția instanței luată pe 19 ianuarie 2024 , joi seara după orele 21.00.

,,Admite cererea. În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia de Arama de arestare preventivă a inculpatului Barbu Marian Daniel, fără antecedente penale cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: 1) participaţie improprie la tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional prevăzută de art. 52 alin. (3) C.pen rap. la art. 107 alin. 1 ind. 1 lit. c) din Legea 48/2008; 2) instigare la folosirea dispozitivelor speciale de marcat prevăzute la art 63 fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor în vigoare prevăzută de art. 47 C.pen rap. la art. 107 alin. (1) ind. 1 din Legea 46/2008; 3) fals informatic în formă continuată prevăzută de art. 325 C,pen cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen (6 acte materiale); 4)instigare la fals informatic prevăzută de art. 47 C.pen rap. la art. 325 C.pen (relativ la suspectul Argintaru Şerban Rică); 5) instigare la fals informatic prevăzută de art. 47 C.pen rap. la art. 325 C.pen (relativ la suspectul Dumitrescu Iulian Pantelie), totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen. În baza art. 226 C.p.p. raportat la art. 223 alin. (2) C.p.p. şi la art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpatului Barbu Marian Daniel pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.01.2024, până la data de 17.02.2024, inclusiv. Respinge solicitarea inculpatului privind dispunerea faţă de acesta a măsurii preventive a controlului judiciar, formulată prin apărători. În baza art. 275 alin. (3) C.proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenți şi de la comunicare pentru cei lipsă, ce se va depune la sediul Judecătoriei Baia de Aramă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 19.01.2024, ora 21.03”, se arată în decizia instanței de judecată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A venit sărac lipit pământului la poliția Baia de Aramă

Mânăriile și afaceri necurate cu material lemnos pe care le făcea omul legii Daniel Marian Barbu erau diabolice și de tip mafiot cu presiuni, intimidări și chiar agresiuni fizice asupra unor lucrători din cadrul Ocolului Sivic Tarnița, pentru a falsifica în minus prin aplicația SUMAL și prin alte metode cantitatea de lemne tăiată pentru valorificare de către acesta din pădurile lui, proprietate personală. Legea permite ca din pădurea ta, privată, să tai anul, să comercializezi, în condițiile legii, o cantitate strict limitată de lemne de maxim 20mc. Ori potrivit anchetatorilor polițistul Daniel Marian Barbu a tăiat și vândut peste 170 mc lemne, în mod ilegal, în valoare de peste 70.000 de lei, bani pe care i-a băgat în buzunar. Este bine de precizat că marele proprietar de păduri, ofițerul de poliție judiciară Daniel Marian Barbu, când a ajuns să fie angajat al poliția Baia de Aramă era sărac lipit pământului. Cel puțin așa reiese din acte oficiale, doveditoare, declarația lui de avere din anii 2019 respectiv 2020. Nu avea casă, nu avea terenuri, nu avea bani, nu avea nimic, nimic. Ulterior, prin metode numai de el știute, legale, nelegale, noroc , etc. acesta în 2021 a devenit proprietar pe nu mai puțin de 79.000 de mp de tren forestier, obținut prin donație iar în anul următor, 2022, prin contract de vânzare cumpărare, s-a mai împroprietărit cu încă 40.300 de mp de teren forestier după cum reiese din declarațiile lui de avere! Toate aceste păduri sunt în zona Baia de Aramă, știut fiind faptul că aici există foarte multe păduri și foarte puțin teren agricol. În declarația de avere , în afară de aceste păduri multe, polițistul Barbu are doar o mașină agricolă ,,Polaris” adică un ATV puternic, pentru urcat pe munte, nu are casă , bani deloc puși deoparte, în bănci sau în casă, ci datorii mari la o bancă li la CAR ul IPJMehedinți. Totuși el a fost văzut mai tot timpul la volanul unui bolid BMW X6.

Riscă soarta fârtatului său Rafael Dunărințu, primarul pușcăriaș din oraș

Acum când a fost arestat, polițistul mânjit Daniel Marian Barbu riscă să aibă aceeași soartă ca și a prietenului și concitadinului său, fostul primar penal din Baia de Aramă, Rafael Dunărințu , care se plimba ca și el, ca un șmecher, cu bolid BMW X6 și care a ajuns la pușcărie , tot pentru mânării și ilegalități cu material lemnos. În plus ofițerul mai riscă ceva în plus față de libertate și anume să fie dezbrăcat complet de haina de poliție, adică să fie dat afară din serviciu. Însă până la o soluție definitivă a instanței de judecată , potrivit legii, acesta rămâne suspendat din funcție. ,,Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști”, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, comisarul șef de poliție Nicola Lohon.

Politica