marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Bătrână ucisă de propriul fiu

O femeie în vârstă de 91 de ani a fost găsită moartă într-o locuință din comuna Sâmburești, județul Olt. Femeia prezenta leziuni la nivelul capului, trunchiului și membrelor. Vinovatul este chiar fiul femeii.

În cauză, a fost anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care a preluat cercetările pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale.

”În urma activităților investigativ-operative, o echipă complexă de cercetare, formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea procurorului criminalist, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au identificat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Sâmburești, bănuit de comiterea faptei”, potrivit IPJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma probatoriului administrat, la data de 16 ianuarie a.c., procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 47 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

Potrivit procurorilor, moartea femeii a fost violentă.

„Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 16.01.2024 au rezultat următoarele: „Moartea numitei V.I., în vârstă de 91 de ani din comuna Sâmbureşti, jud. Olt a fost violentă. Ea s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic, consecinţa unui politraumatism cu multiple echimoze, excoriaţii, hemoragie leptomeninge, fractură piramidă nazală, fractură stern şi fracturi costale bilaterale. Leziunile de violenţă s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri contondente, cel puţin unul dintre acestea alungit, târâre şi compresiune între planuri dure, excluzându-se aproape total producerea acestora prin cădere. Între leziunile de violenţă şi moartea sus-numitei există legătură de cauzalitate de tip direct şi necondiţionat. Moartea poate data de 2-4 zile.” În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că, în timp ce inculpatul V.I., se afla la domiciliul mamei sale, V. I., situată în comuna Sâmbureşti, sat Ioniceşti, str. Vîrtop nr. 84, jud. Olt, unde locuia şi acesta, a exercitat acţiuni de violenţă fizică asupra mamei sale, în vârstă de 91 de ani, prin lovire cu şi de corpuri contondente, cel puţin unul dintre acestea alungit, târâre şi compresiune între planuri dure, provocându-i un politraumatism cu multiple echimoze, excoriaţii, hemoragie leptomeninge, fractură piramidă nazală, fractură stern şi fracturi costale bilaterale, care au condus la moartea violentă a victimei, urmare şocului traumatic şi hemoragic suferit, între leziunile de violenţă şi moartea victimei existând legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată, conform concluziilor preliminare emise de SJML Olt”.

Fiul victimei și-a recunoscut fapta, precizând că a lovit-o pe mama sa, cu palmele la nivelul cefei şi obrazului şi cu pumnii la nivelul coastelor.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând a fi prezentat Tribunalului Olt cu măsuri legale, în cursul zilei de 17 ianuarie a.c.

Politica