sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

ADR SV Oltenia evaluează proiectele pentru dezvoltarea IMM-urilor

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest (SV) Oltenia a început evaluarea proiectelor depuse pentru dezvoltarea IMM-urilor din județele Dolj și Gorj, prin programul Tranziție Justă, a anunțat directorul Agenției, Alexandru Stănescu. Sunt fonduri de peste 300 milioane euro pentru cele două județe.

„ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă în județele Dolj și Gorj, se află în proces de evaluare tehnică și financiară a proiectelor depuse pentru apelul „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”.

Apelul a fost deschis în 20 decembrie 2023, iar alocarea totală este de 184,89 de milioane de euro pentru județul Gorj și de 136,67 de milioane de euro pentru județul Dolj. Cererile de finanțare vor putea fi depuse în sistemul electronic MySMIS 2021/SMIS2021+ până în 20 martie 2024, ora 23:59”, menționează reprezentanții ADR SV Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, mai întâi vor intra la contractare cererile de finanțare care vor fi evaluate până la data de 31 ianuarie, care ating pragul de excelență de 75 de puncte și ale căror valori eligibile nerambursabile solicitate însumate nu depășesc 25% din finanțarea disponibilă/ apel.

„Similar, la fiecare sfârșit de lună, vor intra în etapa de contractare proiectele evaluate care vor obține minimum 75 de puncte și ale căror valori eligibile nerambursabile solicitate însumate nu depășesc 50% (luna a doua de evaluare), 75% (luna a treia de evaluare), respectiv 90% (luna a patra de evaluare) din finanțarea disponibilă/ apel”, mai precizează reprezentanții Agenției.

Informațiile referitoare la Programul Tranziție Justă 2021-2027 sunt disponibile pe site-ul ADR Sud-Vest Oltenia. Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail [email protected].

Politica