sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Revenirea aparatului municipal în centrul Craiovei, decizia viitorului primar

Lucrările de reabilitare a clădrii din inima Băniei – A. I. Cuza nr. 7, în care și-a desfășurat activitatea administrația locală până în 2020, sunt întârziate. Conform autorizației de construire emise pe 27 noiembrie 2019, obiectivul trebuie finalizat până la 31 ianuarie 2024, adică peste câteva zile, însă, potrivit surselor nouapresa.ro, constructorul ar fi solicitat încă de anul trecut o decalare a termenului de predare, cel puțin până în iulie 2024.

Motive se găsesc lesne, tot așa cum, de pildă, la doar câteva luni de la deschiderea șantierului, a fost solicitată suplimentarea fondurilor pentru consolidarea celor două imobile – vorbim aici și de Palace, monumentul de la intersecția străzilor A.I. Cuza și Unirii – cu nu mai puțin de 9,2 milioane de euro, ajungându-se astfel la suma totală de 24,2 milioane de euro.


Aceleași surse mai spun că intenția reprezentanților municipalității – care ființează acum în Centrul Multifuncțional, din strada Târgului – este de revenire ”la Centru”, însă, având în vedere că relocarea presupune un proces dificil, delicat și de lungă durată, precum și că este an electoral, cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla pe actualul mandat al aleșilor locali. Ceea ce înseamnă că o astfel de decizie, dacă va exista, pentru că multe voci spun că ar fi nimerit ca primăria să rămână în Centrul Multifuncțional, va fi viitorului primar al Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica