joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Vinovatul accidentului în care a murit primarul din Grădinari, urmărit național

Mandat de arestare în lipsă pe numele șoferului vinovat de accidentul în care a murit primarul comunei oltene Grădinari, Mihai Ioana. E dat în urmărire națională, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Era băut și a ieșit pozitiv și la DrugTest.

Judecătoria Slatina a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele tânărului de 32 de ani, din Slatina, întrucât acesta se sustrage de la urmărirea penală, anunță IPJ Olt.

Reamintim că accidentul a avut loc chiar în seara de Crăciun. Tânărul din Slatina a intrat cu mașina într-o ambulanță de transport persoane dializate, în care se aflau șase persoane, între care și primarul Mihai Ioana.

Policlinica Buna Vestire Craiova


„La data de 25 decembrie 2023, în jurul orei 21:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, județul Olt, a avut loc un accident rutier.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate 2 autovehicule, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt și un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Strejești, județul Olt.

În urma evenimentului rutier, 6 persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Ulterior, pentru una dintre cele 6 persoane transportate la unitatea medicală a fost declarat decesul.

Ambii conducători auto, implicați în eveniment, au fost testați cu aparatul etilotest, indicând o valoare negativă pentru bărbatul în vârstă de 52 de ani, respectiv o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul în vârstă de 32 de ani.

De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, au transmis atunci polițiștii olteni.


Politica