joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Pacienții internați la Oncologie și Pediatrie au primit o vizită specială

Un cuvânt cald, un zâmbet, câteva minute din timpul tău prețios pot face diferența, mai ales în cazul unui om aflat în mare suferință.

Pacienții Secției Oncologie au primit vizita și darurile pe care le-au pregătit preoții Eleodor Stoichin și Ilarie Dovleac de la Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, lăcaș de cult care aparține de Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, de la preotul Mădălin Țicleanu, paroh al Parohiei „Înălțarea Domnului” Târgu-Jiu și de la părintele Ciprian Sîrbu, paroh al Parohiei Sfinții Apostoli Târgu-Jiu și director-executiv al Asociației Vasiliada – filiala Târgu-Jiu, implicat în numeroase campanii umanitare.

Preoții bisericii de care aparține Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu au vrut să facă o bucurie pacienților internați în Secția Oncologie în preajma marii sărbători a Nașterii Domnului. Le-au adus în dar pachete cu fructe, dulciuri și alte produse specifice Crăciunului și au donat Secției Oncologie cinci televizoare care vor fi montate în saloanele pacienților. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am vrut să aducem un strop de bucurie bolnavilor, am stat cu dumnealor puțin și la discuții. Noi, ca preoți ai bisericii spitalului, venim cu multe alte ocazii pe la dumnealor. Un cuvânt cald, venit din suflet, este o mângâiere după care cei mai mulți dintre dumnealor tânjesc”, a spus părintele Eleodor Stoichin, parohul Bisericii de la Spitalul 700. 

Încărcați cu ale daruri, cei trei preoți și-au continuat vizita la Secția Pediatrie, unde au fost primiți cu brațele deschise de micuții pacienți internați aici.

Bolnavii de la Oncologie au primit și vizita preotului Mădălin Țicleanu, paroh al Parohiei „Înălțarea Domnului” Târgu-Jiu, care le-a adus pachete cu fructe și dulciuri, dar și un televizor care le va ține companie pe perioada internării.

„Suferința bolnavilor oncologici se citește în ochii dumnealor, dar am văzut cu bucurie și speranța și credința în Dumnezeu, puterea de a lupta cu boala. Am răspuns unui apel venit din suflet și alături de preoții colegi, părintele Anghel Păunescu și Gheorghe Ionașcu, cu bucurie și deschidere spre astfel de fapte, am decis să ajutăm. Bolnavii și personalul secției vor fi prezenți în rugăciunile noastre! Le dorim ca sărbătoarea nașterii Domnului nostru Iisus Hristos să le mângâie sufletele”, a mărturisit preotul Mădălin Țicleanu.

Iulia Popa

Politica