sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Pandurii renunţă la Rubio şi aşteaptă un brazilian în probe

Gorjenii se mişcă intens nu numai pe terenurile din Antalya, ci şi la capitolul plecări-veniri. Anunţat încă de la începutul lunii că nu mai este dorit de către „profesor”, Diego Rubio şi-a reziliat ieri contractul cu gruparea gorjeană, putând astfel să se întoarcă la echipa de unde a fost împrumutat în vară, Sporting Lisabona. În această situaţie, este clar că Pustai are nevoie de întăriri pe faza ofensivă, iar staff-ul administrativ încearcă să aducă noi atacanţi.

Astfel, în această săptămână în cantonamentul din Antalya este aşteptat un brazilian în probe. Numele posibilei achiziţii este Edson Dos Santos Reis, jucător tânăr, în vârstă de 23 de ani, ce provine de la clubul Esporte Club Vitoria, locul cinci în ultima ediţie a campionatului brazilian, dar prezenţa sa pe teren a fost foarte rară pentru echipa unde se află sub contract, el fiind împrumutat des către grupări precum Botafogo-SP, CRB, Ituano sau Fortaleza, aceasta din urmă fiind şi cea care la care atacantul brazilian de 1,81 m şi 75 de kg a evoluat ultima dată.Dacă va fi acceptat de staff-ul tehnic, brazilianul urmează să fie adus la Pandurii tot sub formă de împrumut până în vară. Preşedintele interimar al pandurilor, Eugen Pârvulescu, a confirmat aducerea jucătorului în probe, bazându-se pe o recomandare a unui agent.

El vine, dar nu a fost oficializat nimic. Avem o înţelegere pentru a-l vedea câteva zile. Am trimis actele, să vină să-l vedem şi după aia vedem dacă va rămâne. Nu am făcut încă un contract, dar sper să fie ce ne dorim. Nu l-am urmărit, dar am avut o recomandare de la un agent care l-a văzut şi sper să fie o soluţie bună, dar să-l vedem la muncă. Deocamdată doar l-am invitat să vină în Antalya. Este atacant, un număr 9.
A declarat, preşedintele Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, conform sportingorj.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

––––

Pregătire

Pustai speră la vreme bună şi jucători sănătoşi

Pregătirea pandurilor din Antalya decurge conform planului, iar gorjenii n-au fost încurcaţi până acum de niciun fenomen meteorologic neaşteptat. Mai mult, vremea a fost constant de partea pandurilor, Pustai neavând motive de supărare în acest sens. Pe lângă eventualele condiţii meteorologice nefavorabile, « profesorului » îi este frică şi de accidentări.  

Este perioada cea mai grea pentru toată lumea dar este şi cea mai importantă. Sper ca totul să decurgă bine şi să avem condiţii atmosferice bune şi sper să nu avem jucători accidentaţi. Mai ales în această primă perioadă în care acumulările fizice sunt importante. În Antalya cel mai mult alergăm în această perioadă dar să sperăm că nu va ploua şi că o să avem vreme bună. Pentru că asta ne dorim cu toţii, de asta mergem acolo la condiţii mai bune.
Cristi Pustai, conform site-ului oficial al clubului

Tehnicianul a mai spus că se pregătesc trei transferuri, dar şi lituanianul Matulevicius este aşteptat să reia pregătirile cu echipa.  

O să mai aducem încă vreo trei jucători şi sperăm şi în revenirea lui Matulevicius, pentru că, deocamdată, putem spune că doar în compartimentul ofensiv, cam acolo am mai avea nevoie de întăriri. În rest, suntem un lot destul de omogen, iar eu nu prea sunt adeptul schimbărilor în timp de iarnă ci mai mult vara.
A precizat Pustai, conform aceleaşi surse

În altă ordine de idei, Pandurii au stabilit amicalele ce vor fi disputate în al doilea cantonament din Antalya. Gorjenii vor avea parte de jocuri tari în stagiul secund, iar amicalul de lux cu Şahtior Donetsh a reuşit să fie bătut în cuie pentru data de  Pe lângă echipa pregătită de Lucescu, elevii lui Pustai vor mai întâlni în perioada 4-13 februarie, următoarele formaţii: FC Zestafoni din Georgia, FK Mlada Boleslav din Cehia, FK Vardar Skopje din Macedonia – fostă campioană a Macedoniei în sezonul trecut şi participantă în preliminariile Champions League şi Chernomorets Odessa din Ucraina.

Politica