luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO/Cosmin Vasile, dar și noii consilieri județeni au fost învestiți

Ședința de constituire a Consiliului Județean Dolj, pentru mandatul 2024 – 2028, a avut loc luni, la sediul Consiliului. Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, dar și noii consilieri au depus jurămintele și au spus că își doresc un mandat prosper.

Ceremonia de învestire a fost condusă de către prefectul județului Dolj, Dan Diaconu. După depunerea jurământului, Cosmin Vasile a vorbit despre realizările din mandatul anterior, dar și despre proiectele viitoare.

„Este un moment deosebit de important. Pe 9 iunie am primit încrederea a 150 de mii de doljeni. 150 de mii de oameni și-au pus încrederea în Consiliul Județean. Pentru mine, acest lucru, nu doar mă onorează, mă și obligă să fac exact cum am spus și în jurământ, să fac tot ceea ce-mi stă în putere pentru binele locuitorilor județului Dolj. Încep prin a felicita toți consilierii județeni care astăzi au depus jurământul. Aș vrea să vă spun bine ați venit în echipa Consiliului Județean Dolj. Mulțumesc celor care astăzi își încheie mandatul. Mandatul 2020-2024 a fost cel mai performant din istoria instituției. Am construit sute de kilometri de drumuri, am făcut investiții în sănătate, în educație și digitalizare. Fără precedent. Am implementat peste 50 de proiecte. Am fost singurul Consiliu Județean din țară care a înființat în fiecare an o nouă instituție de cultură. Am fost locul I pe țară, atât la numărul, cât și la valoarea proiectelor cu finanțare europeană. Dacă ar fi să sintetizăm mandatul într-un singur număr, 569 de milioane de euro aduse pentru județul Dolj în acești patru ani. Adică un milion de euro la fiecare 2 zile și jumătate.

Începem un mandat cu proiecte noi, unele în curs de implementare, altele cu surse de finanțare atrase. Mă bazez pe faptul că, dacă toți de la această masă, vom respecta principiul de bază al Consiliului Județean Dolj și anume, că facem administrație și nu politică, la finalul acestor 4 ani, vom avea un Centru Regional de tratarea al cancerului și o secție de onco-pediatrie. Un spital reabilitat la Dăbuleni, cu sute de kilometri de drumuri modernizare și cu cea mai mare arenă de sport din România. Cel mai mare parc industrial din sudul României și să nu uităm, cel mai mare terminal aeroportuar din sudul țării. Vom face ceea ce am făcut și până acum. Doljenii ne-au votat pe 9 iunie, pe toți care suntem aici, să le apărăm interesele. Haideți cu toții să le arătăm onoare, respect și credibilitate”, a declarat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prefectul județului Dolj i-a felicitat și el pe noii consilieri și le-a urat succes în noul mandat.

„Vreau să vă mulțumesc pentru mandatul extraordinar pe care l-ați încheiat și vreau să le urez noilor colegi din Consiliul Județean să se ridice puțin l nivelul mandatului 2020-2024. Vă urez succes”, a adăugat prefectul județului Dolj, Dan Diaconu.

PSD a câștigat, în urma votului din 9 iunie, cele mai multe mandate de consilieri județeni – 21, fiind urmat de PNL cu 9 mandate și AUR și Alianța Dreapta Unită cu câte 3 mandate.

Lista noilor consilieri:

Vasile Dorin-Cosmin,
Solomon Antonie,
Neațu Breciugă Mihail Adrian,
Durle Dumitru Cosmin,
Velișcu Carmen Alina,
Stamatescu Claudia Raluca,
Bică Gheorghe,
Bărbieru Mihaela Iuliana,
Neacșu Florea,
Radu Marin Traian,
Roșiu Valentin,
Cristea Radu Ana-Maria,
Marian Viorel,
Cîrciumaru Alina,
Roșu Adrian Valentin,
Voicu Clara,
Cristescu Adrian Daniel,
Chelaru George Petre,
Scărlătescu Lucian Cristian,
Răscăcea Ștefan Cătălin,
Galiceanu Cătălina Floriana,
Dujer Ionel Cristian,
Roșca Nicușor ,
Triță Dan-Alexandu ,
Epure Bianca,
Oprescu Viorel ,
Păsculescu Veta ,
Stoenac Dragoș-Marian ,
Drîgnei Daniel ,
Ivanovici Laurențiu ,
Ion Daniel-Alexandru ,
Ionel Gheorghe ,
Nicolae Ispas,
Anwar Alboeini,
Cezar Drăgoescu ,
Ionuț Firoi ,
Ion Groza .

Politica