luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

E-Tourneo Courier, fabricat la Craiova, disponibil pentru comandă în România începând cu luna noiembrie

E-Tourneo Courier, fabricat în uzina Ford Otosan din Craiova, va fi disponibil pentru comandă în România începând cu luna noiembrie.

Versiunea electrică a noului vehicul polivalent E-Tourneo Courier include capacitatea de a încărca rapid, dar și soluții optime pentru a ușura procesul de încărcare de acasă.

Ford E-Tourneo Courier este un vehicul electric pentru oamenii dinamici, cu un stil de viață modern și plin de activități.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Indiferent dacă este vorba despre călătoriile alături de prieteni și familie, de transportul materialele pentru reparații în casă, de cel al plantelor pentru gradină sau de escapada la plajă alături de câinele tău, E‑Tourneo Courier este pregătit să ofere beneficiile unui vehicul electric pentru o gamă complet nouă de clienți”, a declarat Rico Hughes, brand manager Tourneo, Ford, Europa.

Comenzile pentru clienți se vor deschide în luna noiembrie, iar primele livrări de vehicule sunt aşteptate în primul trimestru al anului 2025.

Producție record, în ultimele luni

Ford a demarat la finalul anului trecut producția noii familii de vehicule comerciale, Transit și Tourneo Courier, care s-a adăugat astfel la producția modelului Puma. Cu ajutorul acestor două modele noi, Ford a atins în ultimele luni o producție record și mizează pe un volum de aproximativ 250.000 de mașini pentru finalul anului, scrie profit.ro

Noile modele Courier au fost asamblate într-un volum de 59.665 unități de la începutul anului, cu un volum fabricat în luna septembrie de 8.141 unități. Chiar dacă startul oficial al producției Courier a fost dat la finalul lui 2023, uzina nu a demarat producția de serie decât în 2024.

În septembrie, Courier de marfă și cel de persoane au fost fabricate într-o cadență medie de 387 de vehicule pe zi.

Uzina Ford Otosan din Craiova este singura din lume unde sunt asamblate cele trei modele, Puma, Transit Courier și Tourneo Courier. Începând din această toamnă, în luna noiembrie, vor fi produse și versiunile electrice ale celor trei modele, care vor avea startul comercial în primul trimestrul din 2025.

Politica