luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

FCU Craiova și căderea de după Costantino

FCU Craiova a ajuns la mijlocul clasamentului în Liga 2. Fără antrenor, cu suporteri tot mai puțini la meciurile de acasă și cu un lot mai slab cotat față de cel de anul trecut, echipa lui Adrian Mititelu traversează momente dificile, iar fanii formației din Bănie se tem de o posibilă retrogradare chiar în divizia a 3-a. Totuși, pentru această situație destul de critică de la club sunt și cauze, iar punctul de start a fost o mutare făcută de patronul clubului, în sezonul trecut.

FCU Craiova și căderea de după Costantino

Giovanni Costantino a fost antrenorul celor de la FCU Craiova 1948 în perioada octombrie 2023 – februarie 2024. Tehnicianul a fost demis, iar în locul său a fost adus Nicolo Napoli, care a fost și el schimbat cu Eugen Trică. Problemele pentru antrenorul italian au apărut după un meci cu Rapid, pierdut de olteni cu scoru de 3-4. După acel derby, Adrian Mititelu i-a cerut demisia antrenorului, chiar dacă alb-albaștrii încă puteau să se apropie de primele 6 locuri din SuperLiga României.

Așa ceva nu am pățit niciodată! Să avem 3-1 în minutul 65 și să pierdem cu 4-3… nu că m-am crucit, dar e ceva greu de digerat. Va fi un drum foarte greu până la Craiova. Părerea mea e că meciul l-a pierdut Costantino. A făcut niște tâmpenii de schimbări. Antrenor care să facă asemenea prostii n-am avut niciodată. Să scoți jucători de milioane, pe Bauza – sunt două cluburi care-l vor și oferă sume importante. Baeten, la fel… nu-mi explic de ce a făcut chestia asta. Sunt foarte supărat!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am avut meciul în mâna și l-am pierdut pe mâna unor decizii aberante. Vedeți cum e și cu antrenorii ăștia care au prea multă libertate? Sunt foarte supărat! Poate să-și dea demisia. Nu-l mai văd aici, nu-l mai văd în stare. Noi facem foarte multe eforturi, cheltuim mulți bani, multă pasiune. Mi-am dorit foarte mult să câștigăm azi, era șansa noastră să prindem play-off-ul. Am jucat foarte bine, echipa s-a dăruit și în minutul 65 domnul Costantino a luat-o razna. Cred că n-a mai fost în deplinătate facultăților mintale. Să scoți cei mai buni jucători de pe teren fără niciun rost?! A făcut niște schimbări care n-au nicio legătură cu realitate echipei noastre”, a declarat Adrian Mititelu la finalul partidei din Giulești.

Giovanni Costantino nu și-a dat demisia atunci, dar despărțirea a venit ulterior, când Adrian Mititelu a decis să îl aducă pe Nicolo Napoli la FCU Craiova. Acesta a complicat și mai mult situația și i-a afundat și mai mult pe olteni în subsolul clasamentului. Patronul echipei a mai făcut o schimbare și l-a adus pe Eugen Trică pe banca tehnică. Nici acesta nu a reușit să facă minuni și formația alb-albastră a retrogradat.

A fost un moment foarte dificil. FCU Craiova revenea în B, un un lot de milioane, cu fotbaliști precum Bahassa, Baeten, Bauza, Blănuță, Albu. Negru, Gurău, Achim sau Sidibe. Giovanni Costantino a reacționat când a auzit că fosta lui echipă a retrogradat, când el avea ca obiectiv, înainte să fie demis, calificarea în play-off.

FCU nu avea o echipă care să retrogradeze. Din păcate, sunt unele situații care, văzute din interior, sunt înțelese. În ianuarie, după acea serie de victorii, am spus că avem nevoie de o pregătire diferită, dar nimeni nu m-a ascultat. În februarie am cerut să aducem câțiva jucători, dar nu s-a întâmplat. Am spus că cineva din echipă trebuia să fie exclus, dar nu am fost ascultat. Nu dau niciun nume, spun doar că nu am fost ascultat. Am spus că dacă nu sunt ascultat, echipa riscă să retrogradeze. În schimb, mi s-a spus că fără jucătorii pe care eu voiam să-i dau afară echipa ar retrograda. Dar am avut dreptate eu”, a declarat Giovanni Costantino, conform fanatik.

Clasament Liga 2:

Politica