luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Nicolae Ciucă şi-a prezentat programul prezidențial la Mehedinți

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, şi-a prezentat duminică programul prezidențial la Mehedinți, a anunțat Virgil Popescu, Președintele PNL Mehedinți.

Tot duminică, echipa PNL Mehedinți și-a prezentat candidații la alegerile parlamentare:

Senat: Stela Firu, Adrian Dincă, Daniela Trancotă, Iulian Cojocaru;

Policlinica Buna Vestire Craiova

Camera Deputaților: Mihai Culeafă, Alin Udriște, Dan Scarlat, Șurcă Daniela, Ganțu George și Mariana Băloi.

”Dragi mehedințeni, sunt încrezător că veți avea încredere în candidații noștri, să vă reprezinte interesele în Parlamentul României.

Mai mult chiar, cred că am fi cu toții mândri să avem primul președinte oltean. Și dincolo de mândria oltenească, îmi doresc ca fiecare dintre voi să vedeți în persoana lui Nicolae Ciucă pe viitorul președinte al României. Onestitatea, buna pregătire, dedicarea și competența să apere interesele tuturor românilor. Pe 24 noiembrie votați Nicolae Ciucă președinte”, a scris Virgil Popescu, Președintele PNL Mehedinți, pe pagina de Facebook.

PNL, a doua forţă politică din România

În prezența primarilor, consilierilor, a prim – vicepreşedinților PNL Rareș Bogdan, Dan Motreanu, a vicepreşedintelui PNL Gigel Ştirbu, a maestrului Mircea Dinescu și a peste 2500 de liberali, Nicolae Ciucă a declarat că, Partidul Naţional Liberal este a doua formaţiune politică din România.

Acesta a adăugat că el va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pe care le va câştiga.

Ciucă a acuzat PSD că „sacrifică absolut orice pentru a-şi duce candidatul în turul doi cu liderul AUR, George Simion”.

„Suntem pe locul doi ca partid, suntem a doua forţă politică în România. Suntem cea mai puternică forţă politică de dreapta şi sper ca toţi cei care susţin valorile de dreapta să înţeleagă utilitatea votului şi să nu îl irosească pe partide, partiduleţe mici care nu vor face pragul să intre în Parlament.

Din păcate, în momentul de faţă, există această polarizare a votului pe dreapta pentru că nu s-a reuşit o coagulare şi o asumare a unui proiect comun.

În sondajele reale suntem consolidaţi pe locul doi.

PSD sacrifică absolut orice pentru a-şi duce candidatul în turul doi cu liderul AUR, cu George Simion, iar rostul nostru al PNL este să facem tot ce ne stă în putinţă ca acest lucru să nu se întâmple.

România nu merită să fie întoarsă în timp de către o construcţie politică de tip socialist, urmaşii Partidului Comunist Român, cu o formaţiune purtătoare de mesaje ale Rusiei, ale celor care se opun democraţiei, care susţin autocraţia şi regimul dictatorial”, a transmis Ciucă, potrivit hotnews.ro

PNL este singurul partid, spune Ciucă, în măsură să se lupte cu „binomul PSD – AUR”.

„Nu putem lăsa PSD să pună mâna pe toată puterea în România. Aduceţi-vă aminte ce s-a întâmplat în ţară când PSD a avut toată puterea. România, românii nu merită să mai trăiască astfel de experienţe politice. (…) Pe 24 noiembrie intrăm sigur în turul doi, iar pe 8 decembrie câştigăm sigur alegerile prezidenţiale”, a afirmat Nicolae Ciucă.

În discursul său, Ciucă a făcut referire şi la situaţia satului românesc, despre care a spus că are nevoie de un pact asumat de clasa politică.

„Satul românesc, mai ales aici în sud-vestul ţării, trebuie să primească acea atenţie pe care mi-am asumat-o prin programul prezidenţial să realizăm un pact pentru satul românesc şi un pact pentru crearea clasei de mijloc în mediul rural. Altfel, veşnicia care s-a născut la ţară, aşa cum spunea Blaga, nu se va mai regăsi într-un sat românesc care, din păcate, este cu populaţie îmbătrânită, care nu mai poate să muncească, nu este în măsură să spere la un viitor mai bun, iar cei care pot să facă asta sunt oamenii politici printr-un proiect, printr-o dezbatere, printr-o asumare concretă pentru satul românesc şi crearea clasei de mijloc în mediul rural”, a mai transmis preşedintele PNL.

„Le dăm voie să ne treacă pe locul 14 în sondajele lor”

Tot duminică, liderul PNL a mai susținut că sondajele „adevărate” le vor face românii pe 24 noiembrie, la vot.

„Am văzut contracandidaţii mei care expun tot felul de atacuri. (…) Acele atacuri nu înseamnă decât că suntem singurul partid care contează în aceste alegeri în lupta cu PSD şi AUR.

Sunt singurul contracandidat care intră în turul doi. Le dăm voie să ne treacă nu pe locul 7 – 8, ci pe locul 14 în sondajele lor. Vreau să fiu pe locul 14 în sondajele lor, pentru că sondajele adevărate le vor face românii pe 24 noiembrie la vot.

Încearcă să îi amăgească şi să schimbe percepţia oamenilor cu tot felul de mesaje, cu tot felul de sondaje, crezând că oamenii sunt naivi şi nu văd realitatea. Dacă ar coborî mai mult printre ei, dacă ar merge mai mult pieţe, dacă ar sta mai mult de vorbă, ar realiza cât sunt oamenii de lucizi, cât de bine văd realitatea şi cât de bine ne cunosc pe fiecare dintre noi, câteodată fără să fie nevoie să deschidem gura.

Românul ne poate privi în ochi şi poate spune cine suntem, cum suntem şi dacă merităm să ne acorde încrederea”, a adăugat Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Politica