luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Deputatul Cristian Buican critică PSD pentru tergiversarea proiectului drumului expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni

Deputatul liberal Cristian Buican are mai multe demersuri făcute în ultimii ani pentru realizarea drumului expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni și este revoltat împotriva comportamentului autorităților PSD-iste însărcinate cu administrarea domeniului transporturilor.

Pentru că în 2024 deputatul vâlcean a constatat că termenul de realizare a studiului de prefezabilitate este demult depășit, acesta a înaintat o a doua interpelare ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Deși am apreciat celeritatea cu care ați răspuns la întrebarea și interpelarea pe care vi le-am adresat privind drumul expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni, nu pot spune nici pe departe același lucru despre substanța, despre conținutul răspunsului dumneavoastră. Dimpotrivă, la fel ca-n primul răspuns, și în cel de-al doilea apelați la generalități irelevante ca răspuns la întrebările mele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, de această dată răspunsul dumneavoastră conține și o contradicție. Concret, la întrebarea mea privind metodele prin care a fost realizat studiul de trafic, îmi răspundeți cu generalități care pot fi găsite în orice manual sau legislație de profil, ba chiar pot fi gândite fără recurs la literatură atunci când ești o persoană de specialitate. Nu mi-ați oferit nimic din ceea ce vă ceream în prima întrebare, anume metodele aplicate pe acest caz, ceea ce înseamnă că nu mi-ați furnizat date despre pașii metodologici și cifrele aferente înregistrate. De altminteri acest lucru l-ați spus clar răspunzând la a doua întrebare a mea, anume că nu-mi puteți furniza studiul pentru că nu are toate avizele. Dar dacă nu are toate avizele, cum ați putut lua, pe baza lui, decizia că acest drum expres nu trebuie realizat pentru că ar face mai mult rău decât bine rețelei de transport din zonă?

Domnule ministru, pentru a simplifica lucrurile, vă rog să binevoiți a-mi trimite acest studiu despre care afirmați că-l aveți (din moment ce în răspunsul de la prima întrebare afirmați că toate datele se află în Anexele lui, pe care însă nu mi le-ați trimis) și că v-a condus la respingerea construirii drumului expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni”, afirmă deputatul liberal.

Politica