luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Evaziune de milioane, în Olt

Evaziune fiscală de milioane de lei în județul Olt. Anchetatorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ale suspecților din două dosare penale.

Potrivit IPJ Olt, „din cercetările efectuate, într-o cauză penală a rezultat că, în perioada 2019 – 2023, o societate comercială ar fi efectuat activități miniere de extragere a agregatelor minerale, în orașul Piatra-Olt, cu utilaje specifice, fără a deține permis sau licență, pe care le-ar fi livrat către diverse societăți comerciale fără a plăti redevența datorată bugetului de stat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei”.

În cel de-al doilea caz, în perioada 2017-2021, administratorul unei firme care se ocupă cu colectarea și valorificarea deșeurilor reciclabile provenite din ambalaje, „ar fi înregistrat în evidența contabilă a societății operațiuni fictive, având drept scop fraudarea bugetului consolidat al statului și bugetului Administrației Fondului de Mediu, prin încasarea unor sume de bani proveniți din ecobonificații.În urma operațiunilor economice efectuate, ar fi fost obținute venituri care ar fi produs statului un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de lei”, mai arată IPJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a recupera prejudiciul, anchetatorii au pus sechestru pe case, terenuri, mașini și conturi bancare, în valoare totală de 8.000.000 de lei.

„În cauză, cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru documentarea activităților infracționale și dispunerea măsurilor legale”, menționează IPJ Olt.

Politica