luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Târgul Meşterilor Populari de la Craiova a început!

S-a deschis Târgul Meșterilor Populari de la Craiova, un eveniment special care a ajuns la cea de-a 45-a ediție. Acest târg este foarte important pentru oraș, fiind un simbol al tradițiilor românești.

În fiecare an, târgul aduce în fața publicului meșteșugari care creează obiecte de artizanat unice, inspirate din tradițiile populare românești. Vizitatorii pot admira și cumpăra obiecte autentice, de la ii tradiționale până la produse din piele și ceramică.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc vineri, 25 octombrie, la ora 12:00, în Piața „William Shakespeare” din Craiova. Evenimentul include demonstrații ale meșteșugarilor, care vor arăta cum se fac aceste lucruri deosebite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a spus că este important să-i sprijinim pe acești meșteșugari, deoarece ei păstrează vii tradițiile.

,,Cei care duc mai departe, din strabuni, modul cum se lucreaza ia sau pielăria, reușesc să dea mai departe generației noi speranță să transmită meșteșugul și să rămână viu. Pe ei trebuie să-i încurajăm și să le mulțumim. Colegii de la muzeu merită felicitați pentru ca reușesc să găsească oameni care aduc meșteșugul aici, în centrul Craiovei”, a transmis Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

Etnologul Ion Bălosu a subliniat cât de valoroasă este această artă populară

,,Ne bucurăm de fiecare dată când meșterii vin și își expun artefactele, din ce în ce mai bine prelucrate, din ce în ce mai frumoase. Trebuie să vă spun că în această artă a tradiției, în această artă populară, regăsim și sufletul poporului român. Suntem un popor inventiv, un popor aproape de bine, de frumos”, a spus Ion Bălosu, etnolog.

Politica