luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Panouri fotovoltaice pentru stația de tratare Polata

Investiția este de peste 17 milioane de lei

Investiția Aparegio Gorj în sursele regenerabile de energie începe să devină realitate! Operatorul a finalizat primul punct de lucru echipat cu panouri fotovoltaice, parte a contractului major intitulat „Proiectare și execuție lucrări pentru amplasarea, montarea și punerea în funcțiune a centralelor fotovoltaice pentru producerea energiei electrice din surse solare”, care are o valoare de 17.197.090,00 lei.

Începând cu luna octombrie 2024, Stația de tratare Polata beneficiază de o instalație formată din 160 de celule fotovoltaice, capabile să producă 100 kWp. Proiectul prevede instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de 2332 kWp, iar antreprenorul care a câștigat licitația va demara lucrările în curând și la Stația de Epurare Turceni, Stația de Pompare Socu și Stația de Epurare Târgu-Cărbunești, conform Gorjeanul.

„Investiția are o finanțare majoră din fonduri europene în procent de 92%, cu un aport financiar de 6% operator și UAT-uri 2%, și prevede dotarea a 22 de puncte de lucru ale operatorului cu panouri fotovoltaice. Alături de cele enumerate mai sus se vor mai regăsi și următoarele: Stație Dealul Târgului; Stație Epurare Târgu Jiu; Alimentare cu apă Preajba Mare Făgetului; Stație pompe Cartiu; Stație apă Iezureni; Stație apă Sadu1 – Bumbești-Jiu; Stație apă SP2 Barlești, Bumbești-Jiu; Bazine apă Lupoaia; Stație epurare Motru; Stație apă Glogova Iormănești; Stație pompare SP 5 Zăvoi; Gospodărie de apă Ceratu; Alimentare apă Câmpu Mare; Pompe apă Bucureasa; Stație tratare apă Lelești; Stație apă Arcani; Stație epurare Arcani; Stație apă Rovinari”, au transmis reprezentanții operatorului Aparegio Gorj, prin intermediul unui comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica