duminică, octombrie 20, 2024

Ultima ora

Sport

3 minute, limita pentru îmbrățișări pe un aeroport

3 minute este limita pentru îmbrățișări impusă pe un aeroport din Noua Zeelandă, dând naștere la numerease dezbateri în întreaga lume.

„Pentru despărţiri mai afectuoase, vă rugăm să folosiţi parcarea”, mai arată semnul de la aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă.

Unii dintre cei care au comentat o postare pe Facebook care a devenit virală sunt indignaţi de interdicţia de a se îmbrăţişa, în timp ce alţii se minunează de faptul că un aeroport încă mai are o zonă de „drop-off” gratuită, având în vedere creşterea generală a taxelor şi amenzilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu poți impune o limită de timp pentru îmbrățișări! Este inuman!”, este unul dintre comentarii. Alții au glumit.

„Ai doar 3 minute să te îmbrățișezi? În America, nici măcar nu vor să te oprești”, a scris un internaut.

Directorul general al aeroportului Dunedin, Daniel De Bono, a vorbit despre acest subiect într-un interviu acordat postului de radio RNZ din Noua Zeelandă.

Descriind aeroporturile drept „focare de emoţii”, acesta a menţionat un studiu care sugerează că o îmbrăţişare de 20 de secunde este suficientă pentru a obţine o izbucnire de oxitocină, „hormonul iubirii”.

Directorul general al aeroportului a susţinut, de asemenea, că deplasarea rapidă a clienţilor permite mai multor persoane să primească mai multe îmbrăţişări.

Parcarea aeroportului din Dunedin, unde De Bono recunoaşte că „echipa a văzut întâmplându-se lucruri interesante … de-a lungul anilor”, permite o vizită gratuită de 15 minute.

Pe de altă parte, unele persoane susțin măsura și propun chiar ca semnul să apară și în alte locuri din țară.

„În zona de sosiri din școli ar fi nevoie de un semn similar – Timp maxim de îmbrățișare 10 secunde”, a sugerat un comentator.

Politica