joi, octombrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Festivalul Pastramei și Mustului, în Severin

Cel mai frumos festival al toamnei are loc, în aceste zile, în Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre Festivalul Pastramei și Mustului, eveniment organizat de Primărie, în parteneriat cu o firmă de catering.
Severinenii sunt așteptați pe esplanada Crișan cu recoltele toamnei, pastramă și alte bunătăți și băuturi. Nu va lipsi muzica folclorică. Nici forțele de ordine.

Program:

  • Vineri 18 octombrie 2024
    Angi Mutu
    Dorobantu Emilia
    Stoican Niculina
    Motorga Irinel
    Sarcină Larisa
  • Sâmbătă 19 octombrie 2024:
    Croitoru Cristina
    Cârlugea Larisa
    Nuți și Tapotă Vasile Lătărețu
    Marian Tudor
  • Duminică 20 octombrie 2024:
    Gabi Nistor
    Sarcina Mălina
    Lăcătuşu Alina
    Botoacă Mariana

Peste 50 de poliţişti vor fi prezenţi la festival și vor acționa pentru menținerea unui climat adecvat de siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale care ar putea afecta buna desfășurare a evenimentului.

„Alături de jandarmi, polițiști locali și pompieri, polițiștii severineni se vor constitui în peste 20 de patrule mixte, pentru creşterea capacităţii de acţiune, în vederea realizării unui dispozitiv eficient, capabil să asigure o reacție promptă la nevoile comunității, o intervenţie rapidă şi eficientă atunci când situaţia o impune. Polițiștii vor urmări prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare și genți, din auto, depistarea persoanelor care poartă asupra lor obiecte contondente ce pot afecta integritatea fizică a persoanelor prezente, depistarea persoanelor urmărite conform procedurilor, dar şi fluidizarea optimă a circulaţiei”, transmit reprezentanții Poliției Mehedinți.

Aceștia recomandă:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate;
  • Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice;
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte bunuri la vedere;
  • Nu lăsați autoturismele neasigurate;
  • Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi la numărul 112;
  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool.

La rândul lor, reprezentanții Jandarmeriei Mehedinți anunță că, pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, sunt organizate zilnic patrule de siguranţă publică, atât pedestre, cât și auto.


„Menționăm că se va acorda o atenție deosebită combaterii traficului și consumului de substanțe interzise, motiv pentru care în zona de desfășurarea a spectacolelor vor fi desfășurate și acțiuni de informare cu scopul de a preveni eventuale evenimente negative care pot perturba ordinea și liniștea publică.
De asemenea, operatorilor economici care desfășoară activități de comerț le reamintim că este interzisă comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit minorilor a produselor alcoolice și a băuturilor energizante, inclusiv prin automatele comerciale, fapte prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Pentru a evita producerea de incidente, jandarmii le recomandă cetățenilor să nu se implice în acțiuni și fapte care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să se delimiteze de orice formă de violență fizică sau verbală ce ar putea conduce la manifestări violente și să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine.
Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să nu poarte la vedere bunuri de valoare (bijuterii, sume de bani etc.), care pot atrage atenția, să nu lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoțiți de copii, să le acorde o atenție deosebită, deoarece se pot rătăci cu ușurință.
În situația în care este necesară intervenția forțelor de ordine, cetățenii pot să solicite sprijin celei mai apropiate patrule de ordine și siguranță publică, sau apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112″, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Mehedinți.


Politica